Datum plaatsing: 05 september 2022 - Laatst gewijzigd: 02-09-2022 14:42:43

Busexcusies, geocaching, fietstocht en veel monumenten geopend tijdens de Open Monumentendag in gemeente Oss


Busexcusies, geocaching, fietstocht en veel monumenten geopend tijdens de Open Monumentendag in gemeente Oss


Oss (Regionaal): Op zaterdag 10 en zondag 11 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. In de gemeente Oss zijn meer dan 50 monumenten gratis te bezoeken. Bij veel monumenten is iets extra's te zien of te doen, zoals rondleidingen, exposities, kerktorenbeklimmingen, muziek en wandelingen met een gids. De folder met het uitgebreide aanbod is op te halen bij het Stadsarchief Oss en bij de Toeristische Informatiepunten in Oss, Lith, Ravenstein en Megen, de bibliotheken in de gemeente Oss en veel van de deelnemende monumenten. Ook staat de folder en de informatie over de activiteiten op de site van Tref het in Oss: www.trefhetinoss.nl/open-monumentendag-oss. Alle deelnemende monumenten in de gemeente zijn te vinden op: www.openmonumentendag.nl/waar-wil-je-naartoe

Busexcursies, geocaching en fietstocht
Martine Eerelman, erfgoedspecialist van het Stadsarchief Oss en coördinator van de Open Monumentendag: “Gelukkig kunnen na twee jaar ook weer de gratis busexcursies plaatsvinden. Op zaterdagochtend gaan we naar Maren-Kessel, om het 1025-jarige bestaan te vieren. De middagbus biedt een middagje Ravenstein. Mensen kunnen vanaf nu reserveren. Ook hebben we weer een geocache-route gemaakt, omdat dat vorig jaar een groot succes was. We kregen veel enthousiaste reacties van mensen die op deze manier bij monumenten kwamen die ze nog niet kenden. Deze geocache-route gaat langs herbestemde monumenten. Hij is vanaf 10 september te volgen.”
Je kunt ook op de fiets de vele monumenten bezoeken; op eigen gelegenheid of georganiseerd. Op zondag 11 september organiseert Toerclub de Windmolens uit Geffen een toertocht langs diverse mooie monumenten in de gemeente Oss. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden: 40 en 60 km. Start en finish is bij Hotel de Naaldhof aan de Docfalaan in Oss. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 12.30 uur.

De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt jaarlijks in de gemeente Oss gecoördineerd door Stadsarchief Oss samen met vele betrokken vrijwilligers en monumenteneigenaren en landelijk bureau Open Monumentendag, in samenwerking met de VriendenLoterij. Met dit evenement willen wij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek.

In Lith kan een wandeling met gids over de unieke Lithse paadjes gemaakt worden. Foto: René Nelissen, Gemeente Oss
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30436