Datum plaatsing: 26 augustus 2022

Beelden binnen en buiten in galerie Sous-Terre


Beelden binnen en buiten in galerie Sous-Terre


Lithoijen (Oss): Voor de 32ste keer organiseert galerie Sous-Terre Lithoijen de expositie "Beelden binnen, beelden buiten". De expositie duurt tot en met 11 september 2022.

Beeldencollectie

Ook dit jaar zal er weer een enorme verscheidenheid aan sculpturen te zien zijn van meer dan honderd beeldhouwers. In het beeldenpark van maar liefst 30.000 m2 zijn de werken overzichtelijk op kunstenaar gerangschikt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke kunstenaar werken in jou stijl maakt. Paden leiden je langs grote en kleine beelden die uiteenlopend van brons, keramiek, glas, hout of steen zijn gemaakt.

Met een onderscheid naar figuratief werk - in het gecultiveerde deel van het beeldenpark - en abstracte kunst die in het landschappelijke deel is ondergebracht. Meertjes en poelen, verschillende soorten grassen, struiken en bomen zorgen voor een opvallend Brabants Landschap waar tussen de beelden staan. Sommigen half verscholen en erin opgaand, anderen juist contrasterend door felle kleuren. Deze natuurtuin is een belevenis op zich. Je struikelt er niet over de beelden, maar maakt een flinke wandeling met uitzichten op het weidse landschap.

Expositie schilderijen

Bij Sous-Terre kan je niet alleen genieten van de beeldhouwkunst, ook op het gebied van de schilderkunst is er veel te beleven. Meer dan 1000 schilderijn, van abstract tot figuratief, zullen in de galerie geëxposeerd worden. Nagenoeg alle kunstschilders die aan galerie Sous-Terre verbonden zijn nemen deel aan de stockexpositie van schilderijen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28515