Datum plaatsing: 23 augustus 2022

Vleermuisavond en tentoonstelling


Vleermuisavond en tentoonstelling


Nistelrode (Bernheze): Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant en de IVN natuurgidsen een vleermuisavond op vrijdagavond 26 augustus. Om 19.30 uur kunnen de deelnemers de tentoonstelling bezoeken onder genot van een kopje koffie of thee. Om 20.00 uur start een lezig door vleermuisexpert Carlo Wijnen, gevolgd door een wandeling op zoek naar vleermuizen.

Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, wandelschoenen worden aangeraden. Deelname kost 7,50 incl. een kop koffie of thee en is mogelijk vanaf 10 jaar. Mocht het weer te slecht zijn om te gaan wandelen (vleermuizen houden niet van regen) dan gaat de lezing toch door en betalen de deelnemers 6,00.

Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 16.00 uur op vrijdagmiddag 26 augustus. Let op: er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen, toegang uitsluitend met een vooraf gereserveerd ticket.

Vleermuizen tentoonstelling

Vleermuizen zijn zeer bijzondere dieren, voor de meeste mensen geheimzinnig, voor sommigen zelfs griezelig. Een belangrijke functie in de natuur hebben ze zeker: iedere nacht vangen ze grote aantallen muggen en andere insecten. Wilt u meer weten over deze interessante zoogdieren, dan kunt u op vrijdagavond 26 augustus deelnemen aan de vleermuisavond bij Natuurcentrum De Maashorst. Die avond zal ook de nieuwe tentoonstelling over vleermuizen in de wisselhoek van het natuurcentrum te bekijken zijn. Een tentoonstelling voor jong en oud die alle facetten in het leven van een vleermuis belicht. Deze tentoonstelling zal nog tot zeker eind oktober in het natuurcentrum te zien zijn.

De vleermuisavond

Op de vleermuisavond start om 20.00 uur een presentatie door vleermuisexpert Carlo Wijnen van de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant. Carlo doet al vele jaren onderzoek naar vleermuizen en andere zoogdieren en weet veel over deze soortgroep te vertellen. Daarna nemen de IVN-gidsen u mee de schemering in en gaat u tijdens een wandeling van maximaal 1,5 uur op zoek naar vleermuizen. Met iedere groep loopt ook een vleermuisexpert mee die met behulp van een batdetector de verschillende soorten kan herkennen. Rond 22.00 uur verwachten we weer terug bij het natuurcentrum te zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29565