Datum plaatsing: 26 augustus 2022

Open atelier route Megen


Open atelier route Megen


Megen (Oss): Op 10 en 11 september 2022 vindt het open Monumentenweekend plaats in Megen. Tijdens dit weekend zijn er allerlei mooie monumenten te bezichtigen. Op je route langs de monumenten is het de moeite waard om even binnen te lopen bij enkele Megense kunstenaars, zoals Ad en Yvonne Leijser, beiden kunstschilders van het moderne soort.

Over Yvonne Leijser

Al op de academie die Yvonne bezocht in BelgiŽ koos ze voor landschap als specialisatie. Woonachtig in Megen, is ze erg geboeid door de Maas en de natuur daaromheen. Hier heeft ze dan ook een flink aantal schilderijen van gemaakt, maar ook schildert ze graag andere onderwerpen: mensen, stadsgezichten, noem maar op! Het liefst schildert ze de wereld om haar heen, maar dan door haar eigen ogen. Ze geeft een eigen draai aan de werkelijkheid door alles en iedereen realistich, maar doorgaans kleurrijk en losjes af te beelden.

Over Ad Leijser

De schilderstijl van Ad kenmerkt zich door een geheel eigen mix van realisme en impressionisme, ontwikkelt tijdens de specialisatie jare. Hij heeft een zevenjarige schildersopleiding gevolgd aan de Belgische Kunstacademie Noord-limburg, waar hij zich heeft gespecialiseerd in het schilderen van allerlei industriŽle onderwerpen en beschouwt zijn werk als een hommage aan de maakindustrie. Ook het onderwerp Infrastructuur boeit hem: bruggen, haven, verkeer, etc. Men maakt er elke dag gebruik van, maar staat zelden stil bij hoe bijzonder het dit alles is. Daarom zet hij deze onderwerpen op eigen wijze n het zonnetje.

Kijk voor meer informatie over de Open Atelier van Ad en Yvonne op de website.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14145