Datum plaatsing: 31 augustus 2022

Foto expositie "Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius"


Foto expositie "Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius"


's-Hertogenbosch (Regionaal): Van dinsdag 6 september tot en met zondag 2 oktober 2022 is foto expositie "Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius" bij Huis73 Den Bosch te bezichtigen. Gratis toegang.

Bosschenaren en Brabanders hebben allemaal een band met de Sint-Jan. Ze zijn er gedoopt, getrouwd, hebben er dierbaren begraven of worden wakker van de klokkentoren. De Sint-Jan heeft zijn functie voor gelovigen maar is ook een plek voor iedereen die even wil vluchten voor het jachtige bestaan van altijd druk zijn.

De foto's van Marc Bolsius zijn een mix van zijn jarenlange interesse in de levende geschiedenis van de kerk en zijn beleving van rust, bezinning en mystiek. De expositie toont 20 foto's uit het archief van Bolsius van de van de afgelopen 20 jaar. Te zien is de architectuur, de restauratie, afbeeldingen geďnspireerd op Jeroen Bosch, de carnavalsmis, de meimaand, het orgel en devotie.

De foto expositie "Sint-Jan door de lens van Marc Bolsius" is van dinsdag 6 september tot en met zondag 2 oktober 2022 te zien bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in 's-Hertogenbosch. Geopend op doordeweekse dagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur. Gratis toegang

Foto: "Zoete Lieve Moeder" door Marc BolsiusUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30236