Datum plaatsing: 24 augustus 2022 - Laatst gewijzigd: 24-08-2022 12:37:36

Unieke uitvaart pop-up store in hartje Rosmalen


Unieke uitvaart pop-up store in hartje Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): “We willen mensen aan het denken zetten over hun afscheid”.

Op 1 september opent Paulien Graves Uitvaartbegeleiding een pop-up store op de Driesprong 5 in Rosmalen. In dit informatiecentrum kunnen mensen terecht voor advies over alles wat met een afscheid of overlijden te maken heeft. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft zijn/haar uitvaartwensen niet vastgelegd of gedeeld met naasten.

De pop-up store is in september en oktober van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Iedereen kan binnenlopen om vrijblijvend over zijn of haar wensen en uitvaart te praten. In het centrum kan men zich breed oriënteren op wat de mogelijkheden zijn. “We presenteren alle aspecten van een uitvaart tot en met de nazorg”, voegt Paulien toe. Een afspraak maken kan ook. Bel naar 073-8885808 of mail naar info@paulienuitvaart.nl

De dood is nog altijd een taboe
Er hangt nog altijd een taboe rond de dood. In het dagelijkse leven wordt er nauwelijks over het afscheid nagedacht of gesproken totdat het je ineens overkomt. Op dat moment moet er van alles geregeld worden, in een periode waarin je overloopt van verdriet en emoties. “We begeleiden mensen in het organiseren van een uitvaart op een zeer persoonlijke, intieme wijze. We doen dit vanuit ons uitvaartcentrum, Het Afscheidshuis, in Empel. Ondanks dat we het zo laagdrempelig mogelijk houden merken we dat veel mensen het moeilijk vinden om hier te komen praten over een uitvaart wanneer die nog lang niet actueel is. Met deze pop-up store willen we de dood, het afscheid en de uitvaart uit de taboesfeer halen”, zegt Paulien Graves.

“Uniek in deze branche”
Paulien Graves en haar rechterhand Kimberly van den Broek beseffen zich dat het confronterend kan zijn om mensen in een winkelcentrum uit te nodigen om over een uitvaart te praten. “Ja, het is wel uniek in de uitvaartbranche”, meent Kimberly. Het is een cliché, maar iedereen krijgt ooit met de dood te maken. Mensen willen daar alleen niet graag over nadenken. Dit terwijl het juist verstandig is om dit vooraf in alle rust te doen. Weet jij hoe jouw partner of ouders hun afscheid voor zich zien? Hoe wil jij dat jouw uitvaart eruit ziet? In ons informatiecentrum kunnen we daar in een toegankelijke en informele omgeving over praten zonder dat je verdrinkt in emoties. Zo voorkom je dat je op moeilijke momenten deze keuzes niet hoeft te maken.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17760