Datum plaatsing: 24 augustus 2022

Jeugdcursus Ruimtevaart bij Halley


Jeugdcursus Ruimtevaart bij Halley


Vinkel (Bernheze): Sterrenwacht Halley in Vinkel/Heesch organiseert in september weer een jeugdcursus over ruimtevaart. De cursus bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 september, telkens van 16.00 tot 17.30 uur en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley bedraagt het € 7,50). Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl.

Het is nu meer dan een halve eeuw geleden dat de ruimtevaart een hoogtepunt bereikte. In 1968 en 1969 vlogen voor het eerst mensen naar de maan en landden ze zelfs op het maanoppervlak. In de cursus blikken we terug op die tijd, maar wordt ook veel verteld over raketten, de Space Shuttles, het Internationale Ruimtestation ISS, André Kuipers, Elon Musk en zijn SpaceX en toekomstige reizen naar de maan en planeten.

En... er staat meer op het programma. De kinderen bouwen zelf raketten, die zij in de laatste les met waterkracht lanceren; spectaculair! Ook is er natuurlijk gelegenheid om door de grote telescoop van de sterrenwacht te kijken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31909