Datum plaatsing: 26 augustus 2022

Plechtige Vespers met overbrenging van de relieken van Maria Margaretha van de Engelen


Plechtige Vespers met overbrenging van de relieken van Maria Margaretha van de Engelen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Van 1663 tot 1795 lag de stichteres van de eerste Karmel van Oirschot, moeder Maria Margaretha van de Engelen, in onze streken bekend als “de heilige non van Oirschot”, begraven in de doopkapel van de Sint-Jan. In 1795 werd een deel van haar gebeente opgegraven en jarenlang met eerbied in een Belgisch klooster bewaard.
Toen er in 1931 opnieuw een Karmelietessenklooster in Oirschot werd gesticht, kwamen veel relieken van Moeder Maria Margaretha terug naar de Karmel van Oirschot. Negentig jaar mochten de zusters Karmelietessen hier in de voetsporen van Moeder Maria Margaretha een leven van gebed leiden. Nu echter gaat het kloostergebouw in ander handen over.
Daarom zal haar gebeente, en een grote hoeveelheid doeken, doordrenkt met de olie die uit haar lichaam vloeide, worden overgebracht naar de Sint-Janskathedraal. U bent van harte uitgenodigd bij deze plechtigheid aanwezig te zijn en samen met de zusters Karmelietessen de Vespers te bidden op zaterdag 17 september, 16.00 uurUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26793