Datum plaatsing: 27 augustus 2022 - Laatst gewijzigd: 09-09-2022 18:14:49

Hoe werkt interactieve tv?


Hoe werkt interactieve tv?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Steeds meer mensen kiezen voor interactieve tv. We kunnen inmiddels wel spreken van een ware revolutie in de televisiewereld. Bedenk maar eens waar we ooit vandaan zijn gekomen. Een zwart-wit tv’tje waar families met tientallen personen omheen gingen zitten. Je had slechts één kanaal en er werd maar één keer per week iets uitgezonden. Je was echt een rijk mens als je over een televisie beschikte. Inmiddels is de televisie verweven met ons alledaagse leven. Er zijn genoeg mensen die de televisie de hele dag aan hebben staan. Er zijn ontiegelijk veel zenders en er is voor ieder wel wat wils te vinden. Vandaag de dag beschikken we dus ook over interactieve tv. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe werkt het? En welke voordelen brengt het met zich mee?

Wat is interactieve tv?

Interactieve tv is bijna in elk huishouden mogelijk. Alles wat je nodig hebt is een televisie met ingebouwde digitale ontvanger of je huurt een losse ontvanger bij de provider. Een wifi verbinding is ook essentieel. Vervolgens moet je enkel nog een pakket kiezen bij jouw provider. De meeste providers bieden nu verschillende pakketten voor interactieve tv aan.
Deze pakketten bestaan in elk geval uit de mogelijkheid om programma’s terug te kijken, te pauzeren of weer van het begin te starten. Daarnaast is het mogelijk om de hoeveelheid zenders uit te breiden en programma’s in hd-kwaliteit te bekijken. Meestal is het ook mogelijk om voor een extra streamingdienst te kiezen voor het bekijken van films en tv-series op jouw eigen televisie.

Bij interactieve televisie bepaal je dus zelf wat je kijkt en wanneer je dit kijkt. Nooit meer een deel van jouw favoriete serie op televisie missen als er plotseling iemand voor de deur staat of je kind je roept. Je pauzeert de televisie eenvoudig en gaat vervolgens weer verder met kijken. Dat is slechts één van de gemakken die de televisiekijker ervaart dankzij interactieve tv.

Voordelen van interactieve tv

Het is natuurlijk niet voor niets dat steeds meer providers op interactieve tv inzetten. De vraag hiernaar neemt ook met de dag toe. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Interactieve tv biedt namelijk talloze voordelen. Allereerst uiteraard het gebruikersgemak van de televisiekijker. Je kunt onbeperkt films streamen, (oude) series bekijken, televisieprogramma’s terugkijken of simpelweg een aflevering pauzeren wanneer deze wordt uitgezonden. Je bepaalt wat je kijkt én wanneer je dat kijkt.

Nog een groot voordeel van interactieve tv is dat de beeldkwaliteit vaak ook veel beter is. Providers proberen namelijk ook zenders in HD-kwaliteit aan te bieden. Houd er wel rekening mee dat nog niet elke televisie hiervoor geschikt is. Of dergelijke kwaliteit dus te behalen is, hangt voor een groot deel ook af aan de kwaliteit van je televisie.
En last but not least: het grote zenderaanbod. Het is bijna niet meer voor te stellen dat je het vroeger met één zender moest doen. Bij ‘gewone’ tv beschik je al over een ruim aanbod van zenders, maar bij interactieve tv wordt hier nog eens een schepje bovenop gedaan. Nog meer televisieplezier dus.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16559