Datum plaatsing: 02 september 2022

Zo ziet een badkamer anno nu eruit


Zo ziet een badkamer anno nu eruit


's-Hertogenbosch (Regionaal): In vroeger tijden was de badkamer een van de ruimtes waar we het minste aandacht aan besteedden als we een huis betrokken. Er stond een bekertje met tandenborstels op de (enkele) wastafel, een borstel naast de wc-pot en bij het bad lag een oud zeepje. De douche was voorzien van een smoezelig gordijn, dat aan je lijf ging plakken. Hoe anders is dat nu! Zo ziet een badkamer er in deze eeuw uit.

Losse badkuip
Omdat badkamers tegenwoordig grotere ruimtes zijn, is er meer ruimte ontstaan voor iets dat eigenlijk nůg verder in de geschiedenis teruggaat: de losse badkuip is weer helemaal hot. Om in een badkamer compleet tot rust te komen door uren te relaxen, hebben ze bovendien meer comfort. Op de website Sanitairpakket.nl zijn diverse voorbeelden te zien van deze trend.

IndustriŽle invloeden
De term industrieel valt vaak in deze eeuw, ook als het om de badkamer gaat. Hele muren worden anders benut en het kleuren- en materialenpalet is vele malen diverser. In industriŽle materialen - dat wil zeggen stoer en robuust - zien we de oorsprong terug. Het zorgt voor meer sfeer wanneer niet de complete ruimte uit dezelfde tegels bestaat en houten meubels en accessoires doen het goed als blikvangers.

Lichtinval
De badkamer is steeds minder een ruimte zonder ramen geworden. Vroeger was er, als je mazzel had, een klein raampje ingebouwd dat je open kon zetten om de boel te luchten (vocht veroorzaakt immers schimmelvorming), maar in deze eeuw wordt er tijdens het bouwen van huizen meer rekening gehouden met lichtinval. Vanzelfsprekend zijn er diverse stijlvolle manieren om de privacy te waarborgen, met zo'n groot raam. Want ook al breng je veel tijd in je badkamer door, de buren hoeven daar niet van mee te genieten.

Tanden poetsen in stereo
De dubbele wasbak is in het leven geroepen om met z'n tweeŽn tegelijk de tanden te kunnen poetsen. Na de pandemie werken we meer thuis, maar is dit item niet meer weg te denken. Bij voorkeur betreft het een breed badkamermeubel met daarop twee losse, komvormige wasbakken. Dit past prima bij de vrijstaande badkuip, en geeft een industrieel-landelijk effect.

Inloop- en regendouche
Geen smoezelig gordijn meer, maar glazen platen schermen de douche af van de rest van de ruimte. De inloopdouche staat hoog op de 21e-eeuwse verlanglijstjes, net als de brede douchekop waarmee een regendouche gecreŽerd wordt. In de muur is vaak een nisje om je douchespulletjes kwijt te kunnen, in plaats van een roestig mandje met een zuignap dat steeds van de wand valt.




Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15197