Datum plaatsing: 04 september 2022 - Laatst gewijzigd: 14-09-2022 15:04:22

In Memoriam Anne Marie Broers


In Memoriam Anne Marie Broers


Berghem (Oss): Vrijdag 12 augustus bereikte ons het droevige bericht dat Annemarie is overleden. Annemarie was iemand die vanaf het eerste uur betrokken is geweest bij stichting Berghem tegen Kanker opgericht in 2011 en actief sinds 2012 in onze gemeenschap.

Annemarie werd gevraagd… en zij liet duidelijk blijken dat ze heel graag iets wilde betekenen voor de stichting. Sterker nog, ze was ervan overtuigd dat ze zeker iets toe te voegen had voor de Bergse gemeenschap en iets te willen betekenen voor mensen die leven met kanker. Al snel… zo hecht als we zijn… sloten zich een groot aantal mensen aan om dit idee uit te dragen. Een stichting oprichten voor het goede doel is natuurlijk een grote uitdaging, want uiteindelijk moet het financiële plaatje onder aan de streep wel kloppen en verantwoord worden naar de gemeenschap. Annemarie heeft ervoor gezorgd dat de stichting kosteloos werd vastgelegd bij de notaris. Zo wist zij ook diverse bedrijven zover te krijgen om de stichting te sponseren, zowel financieel als in middelen.
De eerste grote activiteit werd de deelname aan de Roparun. Samen met Geert heeft ze van 2012 tot 2015 voor het basiskamp gezorgd, daar is niemand ooit iets te kort gekomen. In het voortraject naar de Roparun werd er altijd een generale repetitie gehouden, waarbij we altijd gebruik mochten maken van jullie camper. Annemarie wilde niet dat haar team voor verrassingen kwam te staan en had vaak bij de evaluatie van zo’n generale repetitie de nodige verbeterpunten op haar lijstje staan.

Annemarie, vanaf dag één was jij betrokken bestuurder. Het Penningmeesterschap paste bij jou. Nauwkeurig hield je de financiën op orde en geen enkele kascontrole-commissie kon jou betrappen op een fout. Annemarie genoot erg van de mensen om haar heen die actief deelnamen aan diverse activiteiten. Voor jou zelf Annemarie, waren er toen al lichamelijke beperkingen, maar je genoot van de activiteiten die Berghem tegen Kanker organiseerde.

De jaarlijkse Nieuwjaarsduik aan de Geffense Plas, daar stond jij… altijd samen met Geert... de deelnemers van de stichting op te wachten met een heerlijk drankje om de innerlijke mens weer op te warmen. Je was ook betrokken bij de Kaartmarathon, Minirun, en de crossloop in onze mooie bossen. Annemarie organiseerde het jaarlijks etentje op 4 februari (Wereld Kankerdag), Via Social Deal werd een mooie locatie uitgezocht. Nooit te duur en voor een mooie prijs. Iets wat past bij een goeie penningmeester toch... De laatste jaren liet je gezondheid je regelmatig in de steek, maar waar je nodig was daar was je… Met jouw betrokkenheid, inzet en doorzettingsvermogen ben je een waar voorbeeld voor velen.

Met Annemarie verliezen we niet alleen een heel fijn bestuurslid en penningmeester, maar vooral een vrouw die het snapte hoe je samen moet werken in het belang van het goede doel. Met jouw inzet wisten we samen de mooiste momenten te beleven. Annemarie, bedankt dat we samen met jou een avontuur voor het leven hebben mogen aangaan.

Namens het oude en huidige bestuur;
Stichting Berghem tegen Kanker.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13820