Datum plaatsing: 13 september 2022

Lezing genealoog Arnold Romeijnders in Lith


Lezing genealoog Arnold Romeijnders in Lith


Lith (Oss): Op maandag 26 september 2022 verzorgt oud-Lithenaar Arnold Romeijnders, lid van onze Heemkundekring, een lezing over:
‘Wat is genealogie en welke stambomen in de voormalige gemeente Lith kennen we?’

Arnold Romeijnders werd geboren in 1945 in Lith als zoon van Antoon Romeijnders en Christina Poppelier. Zijn ouders trouwden in 1942. Zijn opa was binnenvaartschipper. In de oorlog werd zijn schip gevorderd, waardoor hij met zijn gezin weer in Lith, op de Lithsedijk, ging wonen. Arnolds vader werd parlevinker op de Maas. Na zijn schooltijd ging Arnold van 1959 tot 1970 ook varen in de binnenvaart.
Arnold leerde zijn vrouw kennen maar zij zag het leven op een binnenvaartschip niet zitten. Hij is toen gaan werken bij de Hoogovens in IJmuiden, dat hij kende vanuit de scheepvaart, en is daar ook gaan wonen.
Ergens in de jaren ’70 van de vorige eeuw kreeg Arnold van een neef de tip dat in het archief in Den Bosch (nu B.H.I.C.) veel gegevens aanwezig waren van de familie Romeijnders. Dat heeft er toe geleid dat hij stamboomonderzoek (genealogie) is gaan doen. Arnold geeft aan dat zijn hobby verslavend is en dat hij daardoor steeds verder in de familienamen is gedoken. Inmiddels heeft Arnold een bestand met meer dan 125.000 namen die gerelateerd zijn aan Lith en omgeving. Dit bestand heeft hij eerder dit jaar overgedragen en geplaatst op de computer van onze Heemkundekring.
In zijn lezing vertelt Arnold wat genealogie is en hoe het aan ons overgedragen bestand in elkaar zit. Tijdens deze avond geeft hij aan de hand van voorbeelden aan hoe zijn programma werkt en welke stambomen hij heeft uitgewerkt. Wellicht zitten er ook namen van uw familie bij!
De lezing begint om 20.00 uur in MFA De Snoeck in Lith, de zaal is open vanaf 19.30 u.

Iedereen is welkom, ook niet leden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28539