Datum plaatsing: 27 september 2022

Tips tegen een hoge energierekening


Tips tegen een hoge energierekening


's-Hertogenbosch (Regionaal): Met de steeds hoger wordende energierekening zoeken we natuurlijk massaal naar manieren waarmee we dit kunnen beperken. Ondanks het feit dat we natuurlijk niet in de kou willen zitten, zijn er wel een aantal praktische tips die kunnen bijdragen aan het verlagen van de rekening. Omdat het een stuk eenvoudiger is dan je wellicht op voorhand zelf had gedacht, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd, dat je met het doorvoeren van deze kleine punten, onderaan de streep een flinke besparing kunt realiseren.

Minder lang douchen
Uiteraard is het belangrijk dat je niet alleen met de kleine punten aan de slag gaat, maar ook het groter geheel ziet. Zo zijn deze kleine punten de ‘quick wins’, maar zul je op lange termijn toch echt aan de bak moeten om het grote verschil te kunnen maken. Zo is het laten plaatsen van zonnepanelen één van die zaken, maar ook het isoleren van je huis met steenwolplaten is iets om serieus over na te denken. Om er toch voor te zorgen dat je al direct kunt besparen, is het belangrijk jezelf aan te wennen om niet te lang te gaan douchen. Door iedere dag een paar minuten te douchen, kan je dit onderaan de streep ontzettend veel geld schelen. Vooral wanneer je een gezin met meerdere kinderen hebt, zijn de kosten inmiddels niet meer te overzien.

Zet de thermostaat eerder een graadje lager
Ga je normaal rond de klok van 22.00 uur naar bed? Dan is het raadzaam om je thermostaat een uur van te voren alvast een paar graden lager te zetten. Vooral wanneer je ook een goed geïsoleerd huis hebt, blijft de warmte zeker nog wel een uur of zelfs langer hangen. Heb je je huis nog niet (extra) geïsoleerd, dan is het zeker raadzaam om eens te kijken naar de mogelijkheden van het isoleren van je woning met xps platen. Doordat de warmte een stuk langere binnen blijft, kun je de verwarming dus ook veel eerder lager zetten, waardoor je nog meer bespaart. Uiteraard kun je ook gewoon met een dekentje op de bank gaan zitten, dan kan de thermostaat nog eerder omlaag.

Zet je apparaten helemaal uit
Zonder dat we het ons vaak realiseren, hebben we onze apparaten op stand-by staan. Wist je dat ook een apparaat op stand-by stroom verbruikt? Dus kijk eens heel eenvoudig in huis om je heen naar apparaten waar allereerst een lampje op brand of een tijd op staat. Deze apparaten hebben namelijk wel stroom nodig op het lampje te doen laten branden. Je zult namelijk verstelt staan hoeveel deze apparaten bij elkaar op jaarbasis wel niet verbruiken. Dus door hier eens kritisch naar te kijken kan je dit al snel enkele tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar schelen. Niet alleen apparaten overigens, maar ook opladers van de mobiele telefoon die in het stopcontact blijven zitten. Deze verbruiken namelijk niet alleen onnodig veel stroom, maar vergroten ook de kans op brand in huis. Kortom, goed op letten dus!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16200