Datum plaatsing: 01 oktober 2022

De Groote Wielenplas is nu één plas


De Groote Wielenplas is nu één plas


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Water speelt een belangrijke rol in de Groote Wielen. Momenteel bouwen we een nieuwe brug over de Groote Wielenplas. Die verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met de noordkant waar ook het nieuwe centrum komt. Het zand onder de brug is weggegraven, waardoor de Groote Wielenplas nu één grote plas is. Watersportvereniging De Groote Wielen maakte samen met bewoners het eerste feestelijke vaartochtje onder de brug door.

Wethouder Roy Geers: “Geweldig dat deze nieuwe brug nagenoeg klaar is. Speciaal voor voetgangers en fietsers die straks gemakkelijk van zuid naar noord kunnen. Om daar de boodschappen te gaan doen en te genieten aan de waterkant. De grote waterplas zelf biedt de bewoners nog meer mogelijkheden voor recreatie. Dat zie je nu al gebeuren.”

Genieten op en aan het water
Met meer dan 40 hectare aan water biedt de plas verschillende recreatiemogelijkheden. Zo kun je heerlijk wandelen langs de oevers, varen, vissen, roeien, surfen, suppen en zonnen op het strand.

Over de brug
Naar verwachting is de brug in november 2022 klaar. Komende maand werken we nog aan de brug, de berging onder de brug en de aanlegsteigers. Eric van Avendonk, regiodirecteur bij BAM Infra Regionaal: ‘We hebben ons maximaal ingezet om de mooiste fietsbrug op een circulaire wijze te realiseren.’Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28028