Datum plaatsing: 04 oktober 2022

Vijf vernuftige verschijnselen van deze eeuw


Vijf vernuftige verschijnselen van deze eeuw


's-Hertogenbosch (Regionaal): Van een fles die van water een caloriearme frisdrank maakt tot de slimme deurbel, er worden nogal wat uitvindingen gedaan die binnen de kortste keren 'inburgeren'. Het is fascinerend om te zien hoe de technologie voor allerlei luxeproblemen een simpele oplossing verzint. Vijf voorbeelden van razend handige, typisch 21e-eeuwse gadgets.

De nul calorieŽn-truc met de air up fles

De hele dag water drinken met de smaaksensatie van frisdrank, het is mogelijk met een air up fles, die op basis van allerlei geuren op vernuftige wijze kraanwater omzet in een heerlijk drankje met nul calorieŽn. Ideaal om mee te nemen naar het sportveld of je werk. Je taalt niet meer naar cola of sinas. Op de website Ubari zijn dit soort moderne snufjes trouwens heel snel te vergelijken, zodat je er nooit te veel voor betaalt.

Snel van A naar B op je spacescooter

Het is een step, maar ook weer niet: de spacescooter. Hiermee verplaatst zowel jong als oud zich vlot van A naar B. In een grote, autoluwe stad met veel ander verkeer en een tekort aan parkeerruimte komt zo'n karretje bijzonder goed van pas. Een spacescooter kopen doe je door eerst bij het al genoemde Ubari te kijken wat de beste prijskwaliteitverhouding is. De spacescooter neemt een minimum aan ruimte in beslag in bus, metro of trein. En je krijgt er nog de nodige beweging mee ook. Tot slot over de space scooter: het zier er natuurlijk superhip uit en deze gadget wordt in tijden van hoge brandstofprijzen waarschijnlijk een ware trend.

Eigen zwembad schoonhouden met de zwembad stofzuiger

Een eigen zwembad, of dit nu een opzet-variant is of een uitgegraven geheel, hou je schoon met een speciale stofzuiger. Het is natuurlijk absolute rijkdom om op zonnige dagen een frisse duik in je eigen zwembad te kunnen nemen, maar er zijn helaas ook andere elementen geÔnteresseerd in het heldere water. Beestjes, blaadjes, takjes, haren en ander vuil, je verwijdert ze snel met de beste zwembad stofzuiger. Geen gedoe meer met een schepnetje dus.

De mogelijkheid van het scherm delen

Dit is niet zozeer een apparaat, maar wel een ideale uitvinding: de mogelijkheid om tijdens Skype- of Zoomgesprekken je scherm te kunnen delen. Zo laat je een afbeelding zien aan iemand 'aan de andere kant van de lijn', net als videofragmenten of muziek. Dit biedt bijvoorbeeld de optie om een heuse online live quiz op afstand te organiseren. Maar ook in het werkende leven komt dit uitermate van pas omdat het snel delen van welk document dan ook vergaderingen en presentaties bespoedigt.

De slimme deurbel

Een zeur aan de deur, een overactieve verkoper of vertegenwoordiger, ander ongewenst volk: je laat ze onverrichterzake je voortuin verlaten met een slimme deurbel. Deze staat in verbinding met je smartphone, tablet of laptop waarop je op dat moment aan het werk bent en laat via een camera zien wie er voor de deur staat. Dat scheelt opstaan, heen en weer lopen en de nodige irritatie. Ideaal als je echt even je concentratie nodig hebt voor andere zaken dan een koerier die een pakketje voor de buren bij jou wilt achterlaten.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17433