Datum plaatsing: 04 oktober 2022

De voordelen van een boxspring


De voordelen van een boxspring


's-Hertogenbosch (Regionaal): Boxsprings worden steeds populairder. In dit artikel lees je wat een boxspring precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een boxspring?
Van origine zijn boxsprings hotelbedden, maar tegenwoordig genieten we ook thuis graag van deze luxe bedden. Boxsprings worden in Nederland daarom ontzettend veel verkocht. Maar wat is een boxspring eigenlijk precies? De boxspring is eigenlijk gewoon een beklede box met daarin veren. Daarop ligt dan het matras. Je kunt de box zien als een soort verhoogde bedbodem. Boxsprings liggen niet alleen heerlijk, ze hebben ook een luxe uitstraling. Dat komt doordat ze meestal bekleed zijn.

Bekleding
Een duidelijk kenmerk van boxsprings is dat ze vaak bekleed zijn. Vaak is de bekleding van stof maar je hebt ze ook van leer.

Wat voor soorten boxsprings zijn er?
Vaste boxsprings
Dit zijn vlakke boxsprings met een bedbodem op het frame, daarop ligt het matras. Deze soort boxsprings zijn niet elektrisch verstelbaar.
Elektrische boxsprings
Bij deze boxsprings zijn het hoofdeinde en voeteneinde van het bed elektrisch verstelbaar. Dit geeft meer comfort dan een vaste boxspring.

Wat zijn de verschillen met een ledikant?
Integendeel tot de boxspring is een ledikant een houten of metalen frame op poten met daarin een lattenbodem. Omdat de frame op poten staat heeft het wel een groot voordeel: je kunt makkelijker schoonmaken onder een ledikant dan onder een boxspring.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?
Een boxspring biedt je veel voordelen.

1: Alles in een
Een groot voordeel van een boxspring is dat het een volledig bed is. Je hoeft er dus geen matras meer bij te kopen en alles is precies op elkaar afgestemd.

2: Het comfort
Het verende matras geeft goede ondersteuning aan je lichaam en zorgt voor optimaal ligcomfort.

3: De hoogte
Een ander groot voordeel van een boxspring is dat ze hoger zijn dan andere bedden. Deze hoogte zorgt voor een fijnere in- en uitstap.

4: Levensduur
Een goede kwaliteit boxspring gaat lang mee. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 20 en 25 jaar.

5: Uitstraling
Een boxspring geeft je hele slaapkamer een luxe en comfortabele uitstraling. Wil je ook genieten van de voordelen van een boxspring? Kijk meteen op Beddenleeuw.

Wat zijn de nadelen van een boxspring?
Er zijn ook twee aandachtspunten om rekening mee te houden.

1: Het schoonmaken
Door de bekleding zijn de meeste boxsprings lastiger schoon te maken dan ledikanten. Heb je een allergie voor huisstofmijt? Dan is dit zeker iets om goed over na te denken.

2: De vering
Doordat het matras en de bedbodem allebei veren hebben, is een boxspring voor sommige mensen iets te verend. Ben je hier bang voor? Laat je dan goed adviseren over welke boxspring bij jou past.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15587