Datum plaatsing: 04 oktober 2022

Drugsafval gevonden bij grote controle


Drugsafval gevonden bij grote controle


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Afgelopen week controleerden gemeente, politie, UWV, belastingdienst en douane samen 80 horecazaken. Dat was een ‘reguliere’ controle bij vooral afhaal- en bezorgzaken. Ook controleerden gemeente, politie basisteam ’s-Hertogenbosch en douane een sportschool aan de Havendwarsstraat. Bij deze controle werden verschillende vaten en jerrycans met minimaal 750 liter drugsafval gevonden. Bij de controles werden diverse misstanden geconstateerd.

Eerlijk ondernemen
Bij de reguliere horecacontrole werden misstanden geconstateerd. Bij meerdere ondernemers waren er illegale vreemdelingen en asielzoekers aan het werk. Daarnaast werd er op een adres een grote hoeveelheid namaak merkkleding gevonden en verkocht een ondernemer illegaal tabak. Ook zijn twee panden met per directe ingang onbewoonbaar verklaard, omdat deze in slechte bouwkeurige staat verkeerden.

Burgemeester Mikkers: “Goed ondernemerschap betekent veilig, en ook eerlijk ondernemen. Nep-kleding en illegaal tabak passen daar niet in. Dat geldt ook voor illegale werknemers, waarbij we ook oog hebben voor de veiligheid en kwetsbaarheid van deze mensen. Controle hierop blijkt helaas keer op keer nodig”.

Drugsafval
Burgemeester Mikkers sloot het pand aan de Havendwarsstraat na de vondst van het drugsafval per direct door het gevaar dat drugsafval met zich meebrengt. Het drugsafval is door deskundigen geruimd. Bekeken wordt nu door de gemeente of het pand langere tijd gesloten kan worden op basis van de wet Damocles. Deze wet treedt op tegen de handel en productie van drugs. Politie onderzoekt de mogelijkheden van strafrechtelijke vervolgstappen.

Burgemeester Mikkers: “Iedereen wil wonen en werken in een veilige leefomgeving, zonder dat er zorgen zijn om brandgevaar of gevaarlijke stoffen in de omgeving. Drugsafval kan hier wel voor zorgen. En bovendien laat de productie vaak verbanden zien met zware criminaliteit. Samen met politie en andere veiligheidspartners werken we daarom aan de aanpak hiervan ”.

Samen zien we meer
Ziet u ook iets in uw buurt dat misschien niet pluis is of een onveilig gevoel geeft? Meld dit dan altijd met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21657