Datum plaatsing: 04 oktober 2022

Oss spreekt inwoners over de toekomst van hun dorp of stadjeOss (Oss): Hoe zorgen inwoners en gemeente er samen voor dat de twintig dorpen en stadjes in de gemeente leefbaar en vitaal blijven? De gemeente Oss spreekt daar de komende weken over met inwoners op verschillende plekken in de dorpen. In de Omgevingsvisie schrijft de gemeente Oss hoe ze de komende jaren om wil gaan met de leefruimte in Oss. Dat wil zeggen: met wonen, bedrijven, voorzieningen en bijvoorbeeld groen. Een van de bouwstenen van die visie is de gebiedsvisie op de Osse stadjes en kernen. Deze visie kijkt onder meer hoe de omgeving in de dorpen kan zorgen dat we gezond leven, elkaar kunnen ontmoeten en hoe we in de dorpen inspelen op het veranderende klimaat. Voor die visie vroegen we ongeveer 200 inwoners en veel organisaties om mee te denken. Er is nu een conceptvisie.

Camper
Van 13 oktober tot 22 oktober toert een camper door de dorpen en stadjes van Oss. Volgende week laten we in Oss Actueel weten wanneer hij waar staat. We proberen zon 300 gesprekken met de inwoners van de dorpen te voeren. De mensen in de camper vragen inwoners om te reageren op de visie of op vragen over de leefomgeving.

Bijeenkomsten
De opmerkingen van bewoners worden meegenomen in de visie. Die bespreken we op vijf bijeenkomsten in november. Inwoners en organisaties worden ook dan van harte welkom bij deze bijeenkomsten. De uitnodigingen staan begin november in Oss Actueel.

Gebiedsvisie inlezen
Voor het gesprek is het niet nodig de visie te lezen, maar het mag natuurlijk wel. U vindt de Gebiedsvisie en achtergronden op: www.oss.nl/stadjes-kernen. Wilt u eerder reageren op de concept-gebiedsvisie? Stuur dan een mail aan: visiestadjesenkernen@oss.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13791