Datum plaatsing: 05 oktober 2022

Laatste aanpassingen aan Mercuriusplein BerlicumBerlicum (Sint-Michielsgestel): Naar aanleiding van de evaluatie van de herinrichting van het Mercuriusplein hebben we ideeŽn ontvangen over wat nog beter kan. Twee onderwerpen kwamen duidelijk naar voren: de voorrangssituatie en de vak-aanduiding. Hier gaan we eind volgende week mee aan de slag.

Inritten
De toegangen naar het plein gaan we inrichten als inritconstructies. Verkeer dat het parkeerterrein af rijdt, moet voorrang verlenen. Eerder plaatsten we al borden om de voorrang aan te geven. Eind volgende week beginnen we met het aanpassen van de vormgeving zodat het trottoir straks door loopt. Tijdens deze werkzaamheden kunnen de inritten niet gebruikt worden. We maken een tijdelijke inrit met rijplaten aan de Hoogstraat.
We zien dat autoís soms niet via de inrit het parkeerterrein af rijden, maar via het parkeervak. Dit is geen gewenste situatie. Op de strook tussen de inrit bij de Jumbo en de rotonde plaatsen we een aantal betonnen poefjes om het verkeerd afrijden van het parkeerterrein tegen te gaan. Deze betonnen poefjes staan nu ook al bij de bushalte in de Hoogstraat.

Parkeervakken
Voor de parkeervakken hebben we eerst een proefvak gemaakt naast Smaakvol. Daar hebben we het parkeervak duidelijker aangegeven met twee rijen van een andere kleur stenen. Dit gaan we nu voor alle parkeervakken doen. Zo is duidelijker zichtbaar waar je kunt parkeren.
De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de weekmarkt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14340