Datum plaatsing: 05 oktober 2022

5 soorten dakbedekking voor je nieuwe overkapping


5 soorten dakbedekking voor je nieuwe overkapping


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een overkapping maakt het mogelijk om op elk gewenst moment te genieten van het buitenleven om je heen. Het kan zowel in de zomer als in de winter een goede toevoeging aan je tuin zijn. Hieronder vind je 5 tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste dakbedekking voor je overkapping.

Overkapping met glazen dak
Plannen om een veranda in de tuin te laten plaatsen? Glas is een goede optie hiervoor, aangezien glas een mooie lichtinval biedt zonder vorm van vertekening. Een glazen overkapping biedt veel toegevoegde waarde aan je tuin. Een van de grote voordelen is dat je veel langer kunt genieten van je overkapping en tuin. Een overkapping met glazen dakafwerking geeft een luxe uitstraling, en is een uitstekende combinatie met iedere stijl en vormgeving. Daarnaast zorgt glas voor beschutting tegen regen, wind en fel zonlicht. Enkele nadelen van een glazen dakafwerking zijn het gewicht, en viezigheid en aanslag is beter zichtbaar.

Kunststof dakafwerking
Polycarbonaat (kunststof) wordt steeds vaker gebruikt om het dak mee te bekleden. Dit is niet zomaar, want kunststof is goed te recyclen en daarom een milieuvriendelijke dakbedekking. Dit materiaal is licht van gewicht, buigzaam en goed te bewerken in tegenstelling tot een glazen dakafwerking. Bij een kunststof dakbedekking is er beperkt onderhoud nodig en is financieel aantrekkelijk.

EPDM dakbedekking
Als een dak niet doorzichtig hoeft te zijn, kan je ook kiezen voor de waterdichte rubbersoort EPDM die geschikt is voor zowel platte als hellende daken. EPDM vereist geen onderhoud, en is vrij eenvoudig en naadloos op het dak aan te brengen zonder dat hier een brander of losse rollen aan te pas moeten komen. Zowel in de brandende zon als in de kou blijft EPDM zijn elasticiteit behouden, en scheurt hierdoor niet. Hierdoor blijven eventuele beschadigingen door de jaren heen altijd klein en oppervlakkig.

Aquaplan dakplaat
Aquaplan dakplaten zijn kant en klare platen waarop 24 of 35 dakpannen gemonteerd zijn. Het is een geheel van metalen dakpanplaten. Voordelen hiervan is dat het lichtgewicht en dus zeker te gebruiken voor je overkapping in de tuin. Een nadeel van aquaplan platen is dat je aan een standaard afmeting verbonden zit.

Dakshingles
Een overgewaaide trend vanuit Amerika: dakshingles. Deze worden in Nederland ook steeds vaker toegepast en is een zeer decoratieve, en eenvoudige oplossing voor hellende daken. De dakshingles zijn aan te brengen op een egaal houten ondergrond met een hellingshoek van minimaal 25 graden.

De beste keuze voor je dak
De keuze voor de dakbedekking van je nieuwe overkapping hangt af van een aantal factoren. Naast onderhoud en aanschafprijs is de uitstraling natuurlijk ook erg belangrijk. Past de dakbedekking bij de stijl van je overkapping? Hoe staat het geheel in je tuin? Overweeg alle factoren goed en kies een dakbedekking die aansluit op al je wensen. Twijfel je nog? Bekijk eens de opties op Hekwerkonline.nl voor inspiratie!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16700