Datum plaatsing: 17 oktober 2022

Welk verzendbedrijf moet ik kiezen voor mijn pakketjes?


Welk verzendbedrijf moet ik kiezen voor mijn pakketjes?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Tegenwoordig is het ontzettend populair om online je spullen te verkopen die je niet meer gebruikt. Zo kun je een zondagmiddag besteden aan het uitruimen van je kledingkast om jouw ongebruikte kleding op vinted te verkopen. Of misschien heb je recent een nieuwe telefoon gekocht, en is je oude telefoon nog in prima staat om via marktplaats verkocht te worden. Eenmaal je spullen verkocht, moet je deze op de post doen zodat de nieuwe eigenaren van de spullen kunnen genieten. In deze blog bespreken we een aantal verzendbedrijven en wat hun voor- en nadelen zijn. Op deze manier kun je bepalen welke het bedrijf beste bij jou past.

DHL
DHL is samen met PostNL een van de grootste aanbieders in pakketbezorging. DHL heeft drie soorten pakketten die je bij met hun bedrijf op kunt sturen: een brievenbuspakket, een standaardpakket en een groot pakket. Het maximale gewicht voor een groot pakket is 20 kilo en de maximale afmetingen zijn (80 x 50 x 35 cm). Een nadeel van het opsturen van pakketen met DHL is dat je naar een speciaal DHL Servicepoint moet om je pakketje op te sturen. Deze wordt ook vervolgens naar een ander DHL Servicepoint opgestuurd, waar de koper deze op moet halen. Je kan het pakketje met DHL wel opsturen naar een thuisadres, maar hier betaal je meer voor. Het opsturen van een brievenbuspakket kost 3,95 en een gewoon pakket 4,50.

PostNL
Net als DHL, kent PostNL een brievenbuspakket, een standaardpakket en een groot pakket als verzendopties. Een voordeel van PostNL ten opzichte van DHL is dat het maximale gewicht van een groot pakket groter is, namelijk 23 kilo. Ook mogen de afmetingen van een groot pakket groter zijn bij PostNL dan bij DHl, namelijk (175 x 78 x 58 cm). Daarnaast kun je voor het opsturen van pakketten met PostNL bij zowel postkantoren als PostNL punten terecht. Bij een postkantoor kun je de verzending ter plekke regelen, bij een PostNL punt maak je het pakketje thuis in orde en stuur je hem alleen op via dit punt.

UPS
UPS, afkorting voor United Parcel Service, is een razend populair verzendbedrijf in de Verenigde Staten wat naar Nederland is overgewaaid. Het versturen van pakketjes met dit bedrijf gaat razendsnel. Binnen 1 dag worden de pakketjes binnen Nederland bezorgd. Pakketjes die je naar het buitenland opstuurt, worden binnen 2 of 3 dagen bezorgd!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15256