Datum plaatsing: 23 oktober 2022 - Laatst gewijzigd: 20-10-2022 06:46:05

Nacht van de Nacht bij Vinkelse sterrenwacht


Nacht van de Nacht bij Vinkelse sterrenwacht


Vinkel (Bernheze): Op zaterdag 29 oktober doet Sterrenwacht Halley met een publieksavond mee aan de Nacht van de Nacht. Die begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties en wordt elk jaar in de herfst georganiseerd.

Als het niet bewolkt is, kunnen we de sterrenhemel bewonderen. De Melkweg bevindt zich recht boven ons hoofd en de planeten Mars, Jupiter en Saturnus staan ook aan de hemel. De telescopen worden op deze hemellichamen gericht en ook op verre kosmische nevels, sterrenhopen. Ook maakt u kennis met verscheidene bekende en minder bekende sterrenbeelden en heldere sterren.

In de presentatie wordt getoond, wat we met het blote oog niet of nauwelijks kunnen zien van de kosmos, maar met telescopen en fotografisch des te meer: kleurrijke nevels, waar sterren worden ‘geboren’, sterrenstelsels, oude en jonge sterrenhopen en indrukwekkende restanten van nova’s en ontplofte sterren. Verder is er aandacht voor lichtvervuiling, die ook voor sterrenkundige een probleem vormt.

Reserveren van plaatsen
Op deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.
De entreeprijs bedraagt € 5,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen worden voldaan.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27105