Datum plaatsing: 31 oktober 2022

Een moderne look geven aan je keuken? Hier zijn 5 tips!


Een moderne look geven aan je keuken? Hier zijn 5 tips!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Is de look van je keuken ietswat gedateerd, dan is het tijd voor een make-over! Maar hoe pak je dit aan? Want hoewel je de meubels in de woonkamer goed kunt verschuiven, is dit in de keuken veel lastiger. Wij geven je 5 tips om gemakkelijk je keuken die moderne look te geven!

1. Kleur
Uitgekeken op die witte muur? Kunnen je keukenkastjes wel een touch-up gebruiken, maar heb je niet het geld om ze te laten vervangen? Ga aan de slag met kleur! Verf is dé manier om de look van je keuken snel te veranderen. Daarbij is het ook relatief goedkoop en gemakkelijk om zelf te doen. Het leuke van verf en kleur is ook dat je het zo vaak kan veranderen als je wilt. Zo kun je de keuken elk jaar een andere look geven, mocht je dat willen.
De kleur groen doet het vaak goed in de keuken, omdat het een frisse vibe geeft. Dit hoeft niet persé met verf te zijn. Je kunt groen in je keuken brengen door bijvoorbeeld een grote plant of lekkere kruiden neer te zetten, die je ook nog eens gebruikt tijdens het koken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld peterselie, basilicum of bieslook plantjes.

2. Kunst en accessoires
Bij de woorden ‘kunst en accesoires’ denken de meeste mensen niet direct aan de keuken, want die moet vooral praktisch zijn. Toch is dit een geweldige plaats om een leuk schilderij op te hangen, een tapijt neer te leggen of leuke snijplankjes en servies te plaatsen. Met een paar coole items kan jouw keuken opeens een hele andere look krijgen.

3. Optisch bedrog
Wanneer je een kleine ruimte hebt, is het plaatsen van een spiegel altijd een goed idee. Dit maakt jouw ruimte, in dit geval de keuken, optisch groter. Daarbij is het ook een leuke accessoire en kun je precies de spiegel kiezen die jouw stijl uitstraalt.

4. Hout, hout, hout
Wil je graag de gezellige sfeer behouden in jouw keuken, ondanks een moderne uitstraling? Zorg dan dat er genoeg hout is. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een houten vloer, houten keukenkastjes of wat leuke houten accessoires. Ben jij één van de gelukkigen met een mooie ruime woonkeuken? Plaats dan een design houten eettafel of eiken eettafel voor een extra mooie look.

5. Verlichting
Iets wat makkelijk en snel verschil kan maken in je interieur is licht. Ook is dit relatief goedkoop om te vervangen of om aan te schaffen. Uiteraard is licht praktisch handig, zodat je kunt zien wat je doet in de keuken tijdens het koken. Maar licht zorgt eveneens voor sfeer en kan je ruimte maken of breken. Zorg dat je keuken goed verlicht is. Plaats spotjes in keukenkastjes en donkere hoekjes of zet een leuke lamp neer.

Met deze 5 tips heb jij binnen no-time een moderne, frisse en nieuwe look voor jouw keuken. En nu snel aan de slag!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15842