Datum plaatsing: 01 november 2022

Sint-Jaqn 800


Sint-Jaqn 800


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op vrijdag 11 november staat de jarige kathedraal centraal als kloppend hart van Oeteldonk. De Komische Folkoristische Fanfare De Kikvorschen brengt om 9.33 uur een groet aan de Zoete Moeder. De Kikvorschen vieren op 11-11 hun verjaardag en willen vanaf dit jaar hun feestdag beginnen in de Kattedraol van Oeteldonk. Een groet aan Ons Moeder in de Mariakapel en een gebed voor de overleden leden.

Daarnaast wordt in deze viering om Gods Zegen gevraagd over het nieuwe carnavalsseizoen. Allen die de Sint-Jan, de Zoete Lieve Vrouw én Oeteldonk een warm hart toedragen zijn hierbij van harte uitgenodigd om naar de Kattedraol te komen. Na deze groet aan de Zoete Moeder, in een viering die ongeveer een half uur zal duren, verzamelen we ons vanaf 10.11 uur op de Parade voor een bijzondere muzikale groet aan de 800 jarige Sint-Jan. De Oeteldonkse Club nodigt ons daartoe uit: Tijdens de "Opwèrremer" om 10:11 staat onze Sint-Jan letterlijk en figuurlijk centraal en kleuren wij de Parade rood wit geel.

We roepen alle Oeteldonkers en Oeteldonkse muzikanten op om mee te zingen en spelen met het lied ''Onze Ouwe Sint-Jan''. Jong of oud, ervaren of beginner, met of zonder clubke, iedereen is welkom! Om 11.07 uur zal een hopelijk volle Parade de jarige Sint-Jan toespelen en toezingen met het vertrouwde lied “Onze Ouwe Sint-Jan”. Dus haal je instrument van zolder, smeer de kelen of repeteer dit prachtige lied (met je clubke.) Muzikanten kunnen gratis de bladmuziek opvragen via
oma@oeteldonk.orgUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16732