Datum plaatsing: 31 oktober 2022

Muzelinck start met pilot Verwerkplaats


Muzelinck start met pilot Verwerkplaats


Oss (Oss): Vanaf 17 november start Muzelinck met de 'Verwerkplaats’ om mensen meer vertrouwd te laten raken met verlies en rouw. Onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, die bij het leven horen en waar nog heel wat taboe en onwetendheid omheen hangt.
Het doel van Muzelinck is om je op kunstzinnige wijze sterker te maken door de informatie die je opdoet tijdens het kunstzinnige proces over wat verlies voor je betekent, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je anderen kunt bijstaan.

Er wordt gestart met een pilot van vijf bijeenkomsten op donderdagavond en vrijdagochtend. De bijeenkomsten gaan niet alleen in op verlies door dood, maar besteden ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak ten onrechte onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, werk, relatie of je toekomstperspectieven. Omdat het om een pilot gaat zijn er geen kosten aan verbonden. Opgeven kan bij Angelique Alma van Muzelinck: angelique.alma@muzelinck.nl

Verwerken van verlies op kunstzinnige wijze
Tijdens deze bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende rouwthema’s, wordt kunstzinnig gewerkt, zoals schilderen, tekenen, schrijven en werken met klei. De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We werken in een groep, omdat je op die manier zal zien dat je niet de enige bent. Je ervaart steun, herkenning en leert van elkaar.

Na de inschrijving bij Muzelinck (Angelique Alma) vindt een kort intakegesprek plaats met Daan Mijnders, de kunstenaar/coach die de bijeenkomsten begeleidt.

Data pilot bijeenkomsten op donderdagavond 19.00-21.00 uur:
17 en 24 november, 1, 8 en 15 december 2022
Data bijeenkomsten op vrijdagochtend 9.30-11.30 uur:
18 en 25 november, 2, 9 en 16 december 2022
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27920