Datum plaatsing: 01 november 2022

Thema avond palliatieve zorg in de Pas Heesch


Thema avond palliatieve zorg in de Pas Heesch


Heesch (Bernheze): Dinsdag 15 november heeft de “stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch” een avond gepland om belangstellenden meer informatie te geven over wat palliatieve zorg inhoudt en wanneer dit wordt aangeboden.

Hiervoor hebben wij dhr. Hans Coolen uitgenodigd, werkzaam als verpleegkundig specialist op de afdeling pijn- en palliatieve geneeskunde in het Radboud ziekenhuis. In deze functie praat hij dagelijks met mensen over de mooie en minder mooie dingen van het leven. Hij blikt met hen terug op hun leven en kijkt met hen vooruit.

Palliatief verpleegkundigen begeleiden mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten. Dat kan soms jaren zijn en soms dagen of zelfs uren. Een belangrijk onderdeel van het werk is het verminderen van klachten die er al zijn, of die verwacht kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld pijn of misselijkheid, maar ook angst of verwardheid. Ook het praten over keuzes als het einde van het leven dichterbij komt is een van de taken.

Op deze avond worden de aanwezigen meegenomen in wat je kunt verwachten als palliatieve zorg wordt aangeboden. Hans wil graag zijn ervaringen hierin delen en in gesprek gaan over deze fase van het leven, met of zonder ziekte.

De avond start 19.30 uur in het -Cultureel centrum de Pas- De Misse 4 Heesch. U bent van harte welkom en kunt zich opgeven via infoSGVH@gmail.com.of tel. 06-21599425

Entree en koffie/thee gratis!


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26715