Datum plaatsing: 31 oktober 2022

De voordelen van het gebruiken van barnwood


De voordelen van het gebruiken van barnwood


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als je bezig bent met nieuwe bouwprojecten, dan kun je wel eens hout nodig hebben. Barnwood is een van de houtsoorten waar je gebruik van kunt maken. Deze houtsoort komt met vele voordelen waardoor het voor de meesten een goede keuze is. Hier zul je te weten komen wat het nou eigenlijk is en waarom het zo’n goede keuze is.

Wat is barnwood
Barnwood is hout dat uit bestaande constructies worden gehaald. Het is dus hout dat al een keertje is gebruikt. Het hout bestaat meestal uit eiken, pine of hemlock. Dit houdt werd vaak gebruikt voor het bekleden van schuren. Vandaar dat dit soort hout ook barnwood wordt genoemd. Voor deze schuren werd er vroeger hardhout gebruikt. Vandaar dat het na 100 tot 200 jaar nog steeds in een uitstekende conditie te vinden is. Wanneer je gebruik maakt van barnwood, zul je dus iets hebben dat al decennia staat. Je hebt dus iets dat ook een verhaal met zich meebrengt. Het hout heeft al meerdere dingen doorstaan en kan worden hergebruikt voor jouw bouwprojecten. Barnwood gaat bijvoorbeeld over het hout dat uit o.a. Canada, Amerika, Oostenrijk, Zwitserland, etc. Meestal hier werd hardhout gebruikt voor het bouwen van (enorme) schuren.

Duurzaam bezig zijn
Wanneer je gebruik maakt van deze houtsoort, ben je erg duurzaam bezig. Er worden namelijk geen nieuwe bomen gekapt voor het gebruiken van dit hout. Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Het is belangrijk om goed met de natuur om te gaan om ervoor te zorgen dat de menselijke voetafdruk zo klein mogelijk wordt. Door het gebruiken van barnwood, kun je bijdragen aan een duurzamer leven. Het kappen van de bomen is slecht voor de natuur dat er daardoor minder zuurstof wordt geproduceerd en minder co2 vastgehouden kan worden. Door het kappen van bomen wordt er juist meer co2 geproduceerd doordat de co2 in de bomen worden vrijgelaten bij het kappen. Met dit hout kun je ook weer iets bouwen dat een lange levensduur heeft. Hardhout is erg stevig waardoor het een enorm lange levensduur heeft. Het hout heeft al 100 tot 200 jaar doorstaan. Het hout kan dit makkelijk verdubbelen. Bij het gebruiken van dit hout hoef je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de constructies.

Een unieke look
Doordat het hout al vele jaren heeft doorstaan, heeft het hout een unieke look gekregen. Deze look komt door de jarenlange blootstelling aan de natuur. Dit geeft het hout een uniek karakter met een robuuste uitstraling die jij weer kunt gebruiken voor jouw bouwprojecten. Deze planken zijn zo uniek doordat geen enkele plank hetzelfde is. Iedere plank ziet er compleet anders uit waardoor je er constructies en meubels mee kunt maken die compleet uniek zijn.

Wat kun je met barnwood?
Barnwood kan voor veel dingen gebruikt worden. Je kunt er natuurlijk een mooi schuurtje mee bouwen, maar ze kunnen ook verwerkt worden in meubelen. Dit zie je ook vaak terug doordat het een mooie robuuste uitstraling geeft aan een woning. Wil je meer weten over wat je kunt doen met barnwood? Bekijk hier meer ideeën voor inspiratie!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14714