Datum plaatsing: 31 oktober 2022

Lezing Koen Schobbers over het gamende kind


Lezing Koen Schobbers over het gamende kind


Heesch (Bernheze): Gamen is de #1 hobby voor heel veel kinderen. En de #1 opvoedkwestie voor heel veel ouders. Maar hoe zit die gaming-industrie in elkaar? Hoe kan het beste worden omgegaan met schermtijd? Wat is gezond en ongezond gamegedrag? Onder de noemer Mijn gamende kind is op woensdag 9 november om 20.00 uur in de Pas in Heesch een lezing van Koen Schobbers. Het gaat om een initiatief van Bibliotheek Heesch.

Koen Schobbers is geboren en getogen in Heesch en begon in 2007 in de esport met de game Trackmania. In 2017 werd hij de eerste esporter met een topsportstatus en combineerde zo zijn studie geneeskunde met zijn esport-carričre. “Graag vertel ik mijn persoonlijke verhaal in Heesch. Hier wonen mijn ouders en ben ik opgegroeid. Op mijn zolderkamer is het allemaal begonnen.”
Koen is auteur van het boek Mijn gamende kind en oprichter van Parents of Play. Dit is een platform voor ouders om met elkaar in contact te komen. “Na mijn lezing hoop ik dat ouders en kinderen frustraties en ruzies kunnen voorkomen. Als je beter bent geďnformeerd kun je samen betere keuzes maken” zegt Koen.

Week van de mediawijsheid
De lezing wordt gehouden in het kader van De Week van de Mediawijsheid. Deze heeft als doel mensen wijzer te maken op het gebied van de verschillende (digitale) media. Ook is de lezing onderdeel van The Glassroom Experience. De hele maand november houden de Noord Oost Brabantse Bibliotheken activiteiten om mensen bewust te maken van hun dagelijkse digitale bezigheden.

Kaarten voor de lezing zijn 6 euro voor leden van de bibliotheek en 8 euro voor niet-leden en verkrijgbaar bij de bibliotheek of online via www.nobb.nl/activiteiten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29115