Datum plaatsing: 31 oktober 2022

De voordelen van het uitbesteden van werkplekbeheer


De voordelen van het uitbesteden van werkplekbeheer


's-Hertogenbosch (Regionaal): Voor het optimale werkgeluk van het personeel staat een goede werkplek voorop. Waar voorheen bij het inrichten van de werkomgeving werd gekeken naar het onderhouden van prettige vaste werkplekken, komt hier tegenwoordig meer bij kijken. Zo behoort bij het werkplekbeheer factoren als storingen in de software en hardware, een slecht wifi-bereik of digitale dreigingen. Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van het werkplekbeheer?

Wat houdt werkplekbeheer precies in?
Werkplekbeheer heeft betrekking op het inrichten en onderhouden van de werkomgeving binnen de organisatie. Zo zorgt de werkplekbeheerder ervoor dat desktops en IT-systemen vlekkeloos functioneren. Aangezien steeds meer bedrijven kiezen voor flexplekken, zorgt de werkplekbeheerder ervoor dat iedere medewerker optimaal gebruik kan maken van zijn of haar laptop, tablet en smartphone.

Veiligheidsrisico's bij werkplekbeheer
Door de toegenomen mobiliteit en het hybride werken maken medewerkers veel gebruik een digitale werkplek in de cloud. Het beveiligen en bijhouden van software, data en tools is daarmee een essentieel onderdeel van werkplekbeheer. Met de aanzienlijke diversiteit aan apparaten en werkplekken is kennis van software en hardware onmisbaar. Zonder deze expertise bestaat er immers het risico dat kwaadwillenden bij de bedrijfsgegevens kunnen komen, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Werkplekbeheer heeft dan ook raakvlakken met netwerkbeheer, het opslaan en bewaren van data en het in stand houden van goed functionerende servers.

Werkplekbeheer zelf doen?
Je kunt ervoor kiezen om het werkplekbeheer zelf uit te voeren of hiervoor een specialist aan te stellen. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het werkplekbeheer, heeft dit als voordeel dat je alles binnen het bedrijf blijft. Een personeelslid wandelt bij een vraag over een ICT-kwestie de ICT-afdeling binnen, zodat het direct wordt opgelost. Het nadeel is echter dat de kennis van de ICT-afdeling in veel gevallen te beperkt is. Zeker voor organisaties waar slechts één of twee ICT'ers werkzaam zijn, is het lastig om alle ontwikkelingen binnen de ICT bij te houden. Als zij bovendien zich ziek melden of met vakantie gaan, blijven kwesties rondom het werkplekbeheer liggen die direct opgelost moeten worden. Verder krijg je te maken met personeelskosten als je zelf ICT'ers in dienst neemt.

Uitbesteden biedt uitkomst
Er zijn talrijke redenen om te kiezen voor het uitbesteden van werkplekbeheer door een ICT-specialist als BSV. In de eerste plaats haal je op deze manier de beste kennis in huis van ICT-specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. Doordat je afspraken over het werkplekbeheer maakt binnen een Service Level Agreement (SLA) ben je er bovendien van verzekerd dat het beheer aan jouw maatstaven voldoet. Daarnaast kan het uitbesteden van werkplekbeheer goedkoper zijn, aangezien je niet zelf een IT-afdeling in dienst hoeft te nemen. Met name kleinere organisaties, waar de ICT'ers geen dagtaak aan hebben, zijn gebaat bij het uitbesteden van het werkplekbeheer. Op deze manier kan jouw bedrijf zich volledig richten op de primaire bedrijfsprocessen.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16517