Datum plaatsing: 12 november 2022

Bier en vis combineren? Zo doe je dat!


Bier en vis combineren? Zo doe je dat!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Bij foodpairing met vis denk je misschien al snel aan de combinatie met goede wijn. Zonde, want ook bier valt heel mooi te combineren met vis. Iets dat steeds meer aan populariteit wint in de horeca, maar waarbij nog wel een aantal regels komen kijken. De kunst is namelijk om de smaak van het bier niet te laten overheersen. Want wat past er nou het beste bij een vette makreel? En welk biertje bestel je als je sushi gaat eten? Wij vertellen het je. Zo weet jij straks precies wat je moet halen als je een bezoekje aan de groothandel voor bier brengt of inkopen gaat doen bij de vis groothandel. Maar ook als je gewoon lekker thuis gaat kokkerellen voor vrienden en indruk wil maken met jouw diner!

Gefrituurde vis
Eet je een gerecht met gefrituurde vis, zoals de klassieke fish and chips? Dan kun je het beste kiezen voor een biertje met een hoge hopbitterheid, zoals IPA. Deze smaak vormt namelijk een mooie tegenhanger tegen de vettige frituur smaak.

Gerookte vis
Bij gerookte vis als gerookte zalm, makreel of haring, drink je een bier waarin je deze rokerige tonen ook terugvindt. Een rook biertje past hier dan ook het beste bij en versterkt de smaak van de vis. Maar ook een Britse Ale of frisse pils gaan perfect samen met de smaak van deze vette vissoorten.

Visgerecht met romige saus
Bestel je een visgerecht, dat geserveerd wordt met een romige saus? Kies dan voor een stevige tripel of sterk blond biertje. Maar ook een IPA of witbier is hierbij goed te combineren. Door te spelen met bittere, zure, kruidige en fruitige ondertonen zorg je voor een mooie harmonie of juist een verrassend contrast – net waar je voorkeur naar uitgaat.

Sushi
Ook sushi is perfect te combineren met een verfrissend biertje. De vis in sushi heeft een subtiele en frisse smaak. Daarom is het belangrijk dat het bier dat je hierbij drinkt niet te overheersend is. Denk daarom aan een licht pilsje van de tap of een klassiek witbier. Maar ook een fruitig biertje, waar een subtiele zoete smaak aan zit combineert prima met sushi.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15451