Datum plaatsing: 13 november 2022

De pneumatisch bediende kogelkraan versus de elektrisch bediende kogelkraan


De pneumatisch bediende kogelkraan versus de elektrisch bediende kogelkraan


's-Hertogenbosch (Regionaal): De kogelkraan is er in allerlei verschillende soorten, materialen en uitvoeringen te vinden. De meest voorkomende zijn de pneumatisch bediende kogelkraan en de elektrisch bediende kogelkraan. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee soorten kogelkranen? In deze blog leggen we de twee soorten kogelkranen naast elkaar.

Pneumatisch bediende kogelkraan
De pneumatisch bediende kogelkraan en de elektrisch bediende kogelkraan zijn twee soorten kleppen die vaak worden gebruikt in verschillende industrieŽn. Beide types kleppen hebben hun eigen voor- en nadelen, zodat het belangrijk is het juiste type klep voor de toepassing te kiezen.
We beginnen bij de pneumatische kogelkraan. Pneumatisch bediende kogelkleppen worden aangedreven door perslucht, wat betekent dat ze een betrouwbare luchtbron nodig hebben. Zij worden gewoonlijk gebruikt in toepassingen waar geen elektrische stroom beschikbaar is of waar explosieveilige apparatuur vereist is. Pneumatisch bediende kogelkranen zijn ook minder duur dan elektrisch bediende kogelkranen.

De elektrisch bediende kogelkraan
Elektrisch bediende kogelkleppen daarentegen vereisen een elektrische energiebron. Zij worden vaak gebruikt in toepassingen waar een nauwkeurige regeling vereist is of waar hoge temperaturen vereist zijn. Elektrisch bediende kogelkranen zijn ook duurder dan pneumatisch bediende kogelkranen.
Bij de keuze tussen een pneumatisch bediende kogelkraan en een elektrisch bediende kogelkraan is het belangrijk rekening te houden met de toepassing en de specifieke behoeften van het project.
Belangrijke punten om rekening mee te houden bij het installeren van een kogelkraan
Er zijn een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat u een kogelkraan kiest die de juiste maat heeft voor de toepassing. Kogelkranen zijn er in verschillende maten, van 1/4 inch tot 4 inch. Kies een kogelkraan die de druk van de toepassing aankan. Pneumatische kogelkranen worden meestal gebruikt voor toepassingen met lage druk, terwijl elektrisch bediende kogelkranen kunnen worden gebruikt voor toepassingen met hoge druk.
Ook de keuze van het materiaal van de kraan is belangrijk. Kies voor een kogelkraan van een materiaal dat compatibel is met de gebruikte vloeistof. Gangbare materialen zijn onder meer messing, roestvrij staal en kunststof. En als laatste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een kogelkraan kiest met het juiste verbindingstype voor de toepassing.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14522