Datum plaatsing: 12 november 2022

Tips tegen vet haar


Tips tegen vet haar


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je haar net gewassen en een dag later alweer vet haar, erg vervelend als je dit vaak hebt. Er zijn gelukkig een aantal makkelijke tips om vet haar tegen te gaan en te verzorgen.

Wassen van je haar
Een oorzaak van veel talgproductie, waardoor je haar vet wordt, is een hoge temperatuur. Om de talgproductie te verminderen zou je dus op een lagere temperatuur kunnen douchen. Ook is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Hierdoor verwijder je namelijk natuurlijke vetten van je hoofdhuid en gaat je huid dit opnieuw aanmaken. Hierdoor word je haar weer vet. Minimaliseer het wassen van je haar naar 2 of 3 keer per week. Om je haar niet elke dag te hoeven wassen is droogshampoo een goede oplossing. Breng dit voordat je gaat slapen aan in je haar en wordt wakker met een fris kapsel. De vetten die in de nacht worden geproduceerd worden dan opgenomen door de droogshampoo waardoor je haar niet vetter wordt.

De juiste shampoo en conditioner
Voor vet haar is de belangrijkste verzorging het gebruiken van speciale shampoo voor vet haar. Dit helpt met het reinigen en verzorgen van je haar. Daarnaast blijft je haar langer fris door deze shampoos. Van veel shampoos voor vet haar krijg je droge punten. Kies daarom voor een goede verzorgde shampoo voor vet haar zodat ook je punten goed verzorgd blijven. Naast de shampoo is de conditioner die je gebruikt belangrijk en daarbij vooral op welke manier je dit aanbrengt. Smeer dit niet op de hoofdhuid, hierdoor zal het haar erg vet worden. Conditioner hoor je alleen aan te brengen in de punten. Kijk voor goede verzorgende producten voor vet haar eens naar de producten van Redken.

Aanraking van je haar
Elke keer als je je haar aanraakt gaan er oliŽn van je handen naar je haar. Hierdoor word je haar sneller vet. Om vet haar tegen te gaan is het dus belangrijk dat je je haar niet te veel aanraakt. Bij het aanraken van je haar hoort ook het kammen van het haar. Dit stimuleert de olieproductie van de hoofdhuid. Daarnaast verspreid je de oliŽn hierbij door je hele haar.

Er zijn dus een aantal dingen die je kan doen om vet haar tegen te gaan en te verzorgen. Zo ga jij voortaan elke dag met een stralende coupe de dag door.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15963