Datum plaatsing: 12 november 2022

Een pallet versturen in vijf stappen!


Een pallet versturen in vijf stappen!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Werk jij in een magazijn waar je veel grote bestellingen krijgt? Dan hoeven we je vast niet te vertellen dat het voordelig kan zijn om je pakketten te versturen met een pallet in plaats van losse pakketjes. Toch merken we dat veel bedrijven moeite hebben om hun pallets op succesvolle wijze te versturen. In deze blog springen we hier graag op in, door je een stappenplan te geven waarmee jij pallets goed verstuurt.

1. Pak je producten in dozen
Een eerste fout die we vaak gemaakt zien worden, is dat bedrijven alle producten los op een pallet leggen. In principe kan dat als alle producten goed ingeseald zijn, maar wanneer dit niet het geval is, raden we aan om de producten eerst in dozen in te pakken. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je product: als deze los op een pallet ligt, kan deze gaan bewegen en hierdoor schade oplopen. Daarnaast zijn dozen ook makkelijker te stapelen, aangezien deze vaak hetzelfde formaat hebben. Krijg je een doos niet helemaal vol, dan is het belangrijk om deze op te vullen met opvulmateriaal, zodat de doos niet beschadigd raakt op de pallet.

2. Stapelen
Alles dat ingepakt moest worden is nu ingepakt, tijd om te beginnen met stapelen! Hierbij moet je op een paar dingen letten: uiteraard is het belangrijk dat de zwaarste dozen niet bovenop komen, maar ook is het hier belangrijk om een stabiele pallet te bouwen. Dit doe je door dozen van hetzelfde formaat op dezelfde laag te plaatsen. Heb je een paar grote producten die niet ingepakt konden worden, dan probeer je deze te klemmen tussen dozen of bovenop te leggen en vast te maken met tape.

3. Sealen
Wil jij extra zekerheid dat de dozen niet van je pallet gaan vallen, dan is het belangrijk om je pallets goed in te sealen. Dit kun je op meerdere manieren doen. Sommige bedrijven hebben speciale sealmachines, waarop ze hun pallets kunnen plaatsen en die vervolgens het werk voor ze doen. Andere bedrijven kiezen ervoor om dit handmatig te doen en simpelweg iemand met sealfolie rondom de pallets te laten lopen. Geen van beide zijn fout: denk goed na over of jij het budget hebt om te investeren in deze machines, aangezien ze sneller sealen dan mankracht en vaak beter werk leveren.

4. Leverancier vinden via Shops United
Met welke leverancier worden jouw pakketten verstuurd? Niet elke leverancier zit te wachten op pallets, dus is het goed om na te gaan of jij al werkt met de perfecte leverancier voor jouw situatie. Dit doe je natuurlijk met Shops United: de tussenstap voor bedrijven tussen zichzelf en de leverancier. Shops United heeft warme banden met vrijwel elke denkbare leverancier en kan jou daardoor perfect voorzien van advies over welke leverancier het best bij jou past.

5. Versturen
Je pallets zitten stabiel in elkaar en zijn gekoppeld aan de leverancier die jouw pallets verstuurt zoals jij dit voor ogen had. Tijd om ze te versturen! De juiste levering is de manier naar positieve recensies en dus meer bestellingen – dit zal dus niet lang meer uitblijven.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16328