Datum plaatsing: 13 november 2022

Ries Windmuller Porcus LI in Krullendonk


Ries Windmuller Porcus LI in Krullendonk


Heesch (Bernheze): Zaterdag 12 november 2022 vond de altijd legendarische onthulling van de nieuwe prins van Krullendonk plaats. Tijdens het 11-11 bal werd bekend wie komend carnavalsseizoen heersen over Krullendonk: Ries Windmuller is Porcus LI en Gijs Faessen is zijn Adjudant.

Porcus LI luistert doorgaans naar de naam, Ries Windmuller. Ries is geboren op 16 juni 1989 in Diemen maar is wel sinds 1992 een echte Krullendonker. Ries is de zoon van Harrie, “Sancho” Windmuller en Gonnie Smulders, broer van Luuk en Goof.

Ries is werkzaam als Teamleider PCBA bij Neways in Son. Carnaval werd er bij hem thuis al met de paplepel ingegoten. Met z’n allen Efkes weg, vader Harrie was Adjudant van Porcus XXIV, al 15 jaar lid van Hofkapel de Dors(t)vlegels, lid van Fanfare Aurora en al 5 bestuurslid van Stichting Carnavalsviering Heesch. Zijn Adjudant Gijs kent hij al 30 jaar en zijn vrijwel onafscheidelijk samen. Hij kan niet wachten om met zijn kameraad Gijs Faessen de carnaval compleet anders te beleven.

Ook dit jaar staat Porcus LI er niet alleen voor. Onze Ries wordt bijstaan door zijn in Krullendonk geboren, Adjudant Gijs. Hij is geboren op 26 augustus 1989 en opgegroeid in het Plantsoen. Hij is de zoon van Nop en Shera Faessen en broertje van Simone. Sinds 5 jaar is hij samen met Kristel Peters. Samen wonen zij met hun Beagle Shiva in Krullendonk.

Gijs zijn grootste hobby is muziek maken. Van kleins af aan ging hij al mee met ‘ons pap’ op de grote trom van de hofkapel om daarna zelf op de bugel te beginnen bij Fanfare Aurora. Al zo’n 18 jaar maakt hij deel uit van de Hofkapel de Dors(t)vlegels.

Samen met Ries kijkt hij enorm uit naar het komende carnaval, ze gaan er een spetterend feest van maken, alleen dit jaar zonder hun muziekinstrumenten dus vandaar hun motto voor het nieuwe seizoen Carnaval:

“Dees joar gin getetter, maar met z’n allen noar dn knetter”

Foto’s en meer informatie over beide heren vind je op www.krullendonk.nl en op de Facebookpagina en Instagrampagina van Stichting Carnavalsviering Heesch.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16685