Datum plaatsing: 13 november 2022 - Laatst gewijzigd: 14-11-2022 14:16:47

Lezing over virtual reality en de metaverse: Een droomwereld of toch juist niet?


Lezing over virtual reality en de metaverse: Een droomwereld of toch juist niet?


Oss (Oss): Als je erop gaat letten, zie je het opeens overal opduiken: virtual reality. In de lezing bespreekt David Peeters (Tilburg University) wat virtual reality precies is, gaat hij in op recente en toekomstige ontwikkelingen en bespreekt hij deze in het kader van privacy en digitaal bewustzijn. Leven we binnenkort verder als digitale avatars in een virtuele wereld?

David Peeters is universitair hoofddocent op de afdeling Communicatie en Cognitie van Tilburg University. Hij doet onderzoek naar en geeft college over taal, cognitie en communicatie, met een speciale focus op recente digitale ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van virtual en augmented reality.

De lezing is georganiseerd in het kader van The Glass Room Experience en de AI-Parade. Een deels statische, deels interactieve tentoonstelling die de bezoeker een inkijkje geeft in zijn of haar digitale leven. Door middel van activiteiten, lezingen en workshops brengen we kennis en bewustwording rondom digitaal burgerschap.

Kaarten voor de lezing zijn 8 euro. Leden van de Bibliotheek en CJP-leden betalen 6 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.nobb.nl/activiteiten en bij alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De avond vindt plaats in de Bibliotheek Oss en start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28181