Datum plaatsing: 14 november 2022

Jubileumeditie Nuland Verlicht in aantocht


Jubileumeditie Nuland Verlicht in aantocht


Nuland ('s Hertogenbosch): Het tweede weekend van december gaat Nuland zich weer in het licht dompelen. Nuland Verlicht beleeft dan toch de jubileumeditie nadat deze vorig jaar niet door kon gaan vanwege de coronapandemie. Moesten we het vorig jaar daarom doen met een veel bekeken stream vanuit de Nulandse kerk, dit jaar wordt alsnog extra uitgepakt. Natuurlijk vormt de bijzondere verlichte optocht door het dorp met de aansluitende feestavond het hoogtepunt. Nuland Verlicht omvat dit jaar echter drie dagen!

Verlichte winteroptocht
Wat is er nu mooier dan een tocht met feestelijk verlichte voertuigen door een kleinschalig dorpje als Nuland? De optocht van Nuland Verlicht is uniek in Nuland en omstreken. Niet gek dus dat er steeds meer voertuigen meerijden en we ieder jaar meer bezoekers het evenement bijwonen. Zodra de straatverlichting gedoofd is en de kerkklokken luiden zet een bijzondere stoet zich in beweging voor een mooie route door het hart van het dorp. Langs de route vergapen de bezoekers zich, rijen dik, aan de vele bijzondere creaties op alles wat rijdt. Tractoren, auto’s en vooral vrachtauto’s pakken uit met hun bijzondere verlichting.
Met het jaar wordt het groter en gekker. Na een jaar noodgedwongen pauze vanwege Corona zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Tijdens de eerste drie edities in bestond de optocht uit zo’n 30 tot 45 voertuigen en bij de vierde editie heeft de organisatie de inschrijving zelfs moeten sluiten omdat we het maximale aantal voertuigen van 50 was bereikt! De optocht start 10 december om 17:30 uur vanaf het Prins Bernhardplein in Nuland maar ook voor de start van de optocht zal daar ook al van alles te doen zijn! Entree tot het plein en langs de route is, gastvrij als men in Nuland is, helemaal gratis!

VIP’S
Nuland Verlicht biedt ‘speciale kinderen en volwassenen’, de VIP’s, een bijzondere dag waar ze nog lang van kunnen nagenieten. Ook tijdens de optocht rijdt in ieder voertuig een speciale VIP mee en tijdens de feestavond is er een ereplek voor de speciale VIP kinderen en volwassenen. Zo hebben in de afgelopen edities al zo’n 100 VIP’s een leuke dag mogen beleven!

Elke dag een ander feestje
Het is algemeen bekend dat Nulanders van een feestje houden en daarom kan een Nuland Verlicht feestje natuurlijk niet ontbreken! Ook hier wordt dit jaar na een jaar van wachten extra uitgepakt! Nuland Verlicht 2022 duurt 3 dagen en omvat elke dag een ander feestje in de Meent!
Op vrijdag 9 december trekken we daarom onze dansschoenen aan en gooien we de heupjes los tijdens de Nuland Verlicht 70’s & 80’s Party! DJ Menno draait de plaatjes en de 10-koppige band Get The Groove brengt iedereen aan het swingen. Zij die vorig jaar tickets kochten voor de 70’s & 80’s Party konden hun tickets behouden voor dit jaar. Dit is massaal gedaan en dus is de 70’s & 80’s Party al uitverkocht.
Zaterdag 10 december is de dag van de optocht. Daarna is het weer dik feest in de meent met Vieze Jack, Alex, Pap en Pudding, Kruzo en DJ Menno. Kaarten zijn nog beperkt te
koop via www.nulandverlicht.nl.
Zondag 11 december tenslotte is een gratis ‘familiedag’ voor jong en oud. Hiervoor hoeft men geen kaarten te kopen. Voor de kleine kinderen is er een speelhoek. Artiesten Rudy de Wit, Robby Lee, Odd Obsessions en DJ Pallee zorgen voor een programma waarbij ook de liefhebbers van het Hollandse lied aan hun trekken komen.

Vrijwilligers
Nuland Verlicht zoekt voor onder meer de feestavonden in De Meent nog vrijwilligers. Interesse kunt u kenbaar maken via interesse het contactformulier voor vrijwilligers invullen op www.nulandverlicht.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27674