Datum plaatsing: 14 november 2022

Alle tekeningen verzamelen, we maken van Kasteel Heeswijk een museum voor Sint!


Alle tekeningen verzamelen, we maken van Kasteel Heeswijk een museum voor Sint!


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Museum voor Sint

Het is gelukt! Sinterklaas is goed aangekomen op zijn logeerkasteel in Heeswijk!
Ook dit jaar staan de poorten weer open voor een bezoek aan de Pietenvergaderzaal, de bibliotheek, schoenpoetskamer én natuurlijk de slaapkamer van Sint.

Maar is er nog één probleem: Pietje met de Parel heeft haar kwasten en schildersezels mee naar Kasteel Heeswijk genomen, want samen met Piekobello en de kinderen uit Nederland werkt ze aan een geheim cadeau:
een museum voor Sinterklaas!
Iedereen weet dat Sinterklaas gek is op tekeningen, hij bewaart iedere tekening die hij krijgt. Een museum vol
Sinterklaaskunst klinkt dus als het perfecte cadeau. Maar alle tekeningen voor in het museum staan nog in Spanje! Alle bezoekers, scholen en bedrijven en iedereen met een potlood of penseel helpt mee om het museum op tijd gevuld te krijgen. Jij helpt toch ook mee?
Kom langs tussen 15 november en 4 december tijdens openingstijden van het kasteel om mee te helpen aan hét mooiste cadeau voor Sinterklaas: een Museum voor Sint!


Extra magisch
Maak je bezoek aan het logeerkasteel van Sinterklaas extra magisch tijdens een van de 2 avondopenstellingen op 18 en 25 november. Tijdens deze avonden geeft Sinterklaas een exclusief kijkje hoe het eraan toegaat vlak voordat ze vertrekken om de schoenen te gaan vullen. Het kasteel is dan van zes tot negen uur een kleurrijke, vrolijke en
verhalende Sinterklaasbeleving. Het kasteel is magisch verlicht, je ruikt de verse pepernoten en chocolademelk. De meeste Pieten zijn al onderweg maar er zijn er speciaal voor deze avond nog een paar achtergebleven om de bezoekers welkom te heten. Elk kind krijgt van de Poffertjespiet een bordje poffertjes, (groot)ouders schuiven Bij de
Barones gezellig aan voor een PIETza van de kaart.

Nooit eerder kon je zien hoe de Pieten zich voorbereiden op de nachtelijke tochten; zakken worden gevuld met pakjes en zoetigheden, schoenen worden gepoetst en routes uitgestippeld. Natuurlijk onder het toeziend oog en de warme woorden van Sinterklaas. Dit wil je niet missen!

Voor meer informatie en tickets: https://www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel-2022/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29349