Datum plaatsing: 20 november 2022 - Laatst gewijzigd: 14-11-2022 15:15:23

Bijzondere theatershow rondom #100yearspharmafuture in De Lievekamp


Bijzondere theatershow rondom #100yearspharmafuture in De Lievekamp


Oss (Oss): Met het speciale themajaar #100yearspharmafuture staat de gemeente Oss stil bij de geschiedenis van farma in Oss. De PharmafutureBattle, een speciale battle-voorstelling met medewerkers van de farmaceutische industrie in Oss, is één van de themajaar-activiteiten. De kaartverkoop voor deze voorstelling is inmiddels gestart via de website van het theater.

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat er in Oss werd gestart met het maken van medicijnen op grote schaal. Dit zette een ontwikkeling in gang, die Oss heeft gevormd tot wat het nu is. Inmiddels wordt Oss dan ook wel de ‘farma-hoofdstad’ van Nederland genoemd. Veel farmaceutische bedrijven en ondernemingen zijn hier gevestigd, zoals Organon, MSD, Aspen en nog meer op het Pivot Park. Deze prachtige mijlpaal moet gevierd worden en daarvoor is het themajaar #100yearspharmafuture in het leven geroepen. Dit initiatief komt van Aspen Oss, MSD, Organon, Life Sciences campus Pivot Park en de gemeente Oss. Eén van de activiteiten die in dit themajaar wordt georganiseerd, is de PharmafutureBattle in theater De Lievekamp. Tijdens deze voorstelling krijgen theaterbezoekers toegang tot de bijzondere onderzoeken en activiteiten die in de Osse farma worden verricht. Wat voor baanbrekend onderzoek vindt er plaats? Waardoor is Oss, zonder dat we dat wisten, wereldberoemd? Welke slimmeriken werken er aan medicijnen voor onze toekomst?

Het podium op
Onderzoekers en medewerkers van de Osse farma verruilen hun dagelijkse werkplek voor het podium van de Grote Zaal in theater De Lievekamp en gaan de strijd met elkaar aan: wie geeft de beste, leukste of interessantste presentatie over diens werk? Met ludieke vragen leggen ze elkaar het vuur aan de schenen. De zaal heeft een belangrijke rol, want zij mogen vragen stellen en stemmen mee over de uiteindelijke winnaar. Want zonder jury, geen battle! Geen zorgen: achtergrondkennis is absoluut niet nodig, want dat komt uitgebreid aan bod deze avond. De voorstelling wordt gepresenteerd door René M. Broeders, oprichter van het improvisatiegezelschap Op Sterk Water.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de voorstelling PharmafutureBattle op dinsdag 29 november om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp zijn voor € 15,00 (excl. € 1,25 ticket fee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15155