Datum plaatsing: 30 november 2022 - Laatst gewijzigd: 14-11-2022 16:49:48

Lezing over Piet Mondriaan in Bibliotheek Oss


Lezing over Piet Mondriaan in Bibliotheek Oss


Oss (Oss): Onder de noemer Mondriaans Momentopnamen is op zondag 11 december om 13.30 uur in Bibliotheek Oss een lezing over Piet Mondriaan. Het gaat om een lezing in het kader van KennisMakers die wordt gegeven door Michel Nierop uit Oss.

Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in Amersfoort. Voor Michel Nierop reden een lezing samen te stellen waarin hij aan de hand van de plaatsen waar Mondriaan woonde en werkte, vertelt over de kunstschilder. Parijs en New York komen aan bod, maar ook Uden en Nistelrode. Zijn verhaal vult hij aan met zelfgemaakte gedichten.

Wereldberoemd
Piet Mondriaan (1872 - 1944) wordt gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere werk met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers.

Michel van Nierop is stadsdichter van Oss en een groot bewonderaar van Mondriaan. De entree voor de lezing is gratis.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28987