Datum plaatsing: 16 november 2022

Kerken in Parochie De Goede Herder kleuren rood voor #RedWednesday


Kerken in Parochie De Goede Herder kleuren rood voor #RedWednesday


Nistelrode (Bernheze): De kerken in Parochie De Goede Herder worden vanaf 20 november tot 28 november 2022 ’s avonds samen met honderden andere kerken wereldwijd en tientallen kerken en andere gebouwen in Nederland rood aangelicht.

Met de actie #RedWednesday vraagt de kerk samen met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN) aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen. Parochie De Goede Herder, met alle geloofsgemeenschappen, doet mee aan #RedWednesday®, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het mensenrecht op vrijheid van godsdienst.

Maar liefst 67% van de wereldbevolking leeft in landen waar ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid voorkomen. Christenen, in veel landen een minderheid, hebben hier in het bijzonder mee te maken. Hoewel er ook lichtpuntjes zijn, is Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, bezorgd over de tendens: “Wat het betekent om geen godsdienstvrijheid te hebben, ervaren veel mensen elders in de wereld dagelijks. Voor ons, in een land met grote vrijheden, is het nauwelijks voorstelbaar wat het ontbreken van dit mensenrecht met hen doet. Door de coronapandemie zijn we in Nederland nu minder vrij geweest dan we gewend zijn; misschien dat we hun lijden daardoor iets beter kunnen begrijpen. Laat het een impuls te zijn om ons voor wereldwijde godsdienstvrijheid in te zetten!”

In 2020 werden met #RedWednesday® ruim 480 miljoen mensen bewust gemaakt van de wereldwijd afnemende vrijheid om te geloven. Met #RedWednesday roept Kerk in Nood op tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Parochie De Goede Herder vindt het belangrijk dat de kerken van alle geloofsgemeenschappen meedoen met #RedWednesday.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28101