Datum plaatsing: 15 november 2022 - Laatst gewijzigd: 14-11-2022 16:45:36

“Iedereen kan een MAAT zijn”


“Iedereen kan een MAAT zijn”


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op dinsdag 1 november nam wethouder Marianne van der Sloot het eerste exemplaar van het MAAT!-magazine in ontvangst. De glossy is een speciale, eenmalige uitgave in het kader van de campagne om meer maatjes te werven.

Het MAAT!-magazine staat vol verhalen van en over maatjes, die laten zien op elke manieren je een ander kunt helpen. Wethouder van der Sloot was verrast hoe simpel dat soms kan zijn: “Het verhaal van de jongen die elke maand gaat gamen met een bewoner van Kentalis sprak me aan. Hij doet iets wat hij zelf leuk vindt en waarmee hij ook een ander blij maakt. De verhalen laten zien dat iedereen een MAAT kan zijn”.

Maatjes Mo en Petra waren ook aanwezig, zij helpen allebei een stadsgenoot met koken. Petra doet dat met een vrouw met dementie: “Meestal kookt zij voor mij hoor, dan eten we gezellig samen. Ik merk wel dat ze achteruit gaat. Gelukkig krijg ik goed advies en daardoor leer ik zelf ook meer over dementie”. Maatjes kunnen met alledaagse zaken, zoals koken, wandelen of in de tuin werken, het verschil maken.

Om aan de grote vraag naar maatjes te voldoen, organiseerde vrijwilligerscentrale Galant in samenwerking met vijftien lokale organisaties de campagne ‘MAAT!’:

ABC Leer mee – Brabantzorg – Cello – de Luisterlijn – de Zonnebloem – Farent – Humanitas

Kentalis – Mentorschap MNOB – Reinier van Arkel – ’S-PORT – stichting Buddyhulp

Stichting Fietsmaatjes – Thuisgekookt – Van Neynsel.

Wie belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk als maatje, kan meer informatie vinden op www.galant.nl/maatwerk.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32192