Datum plaatsing: 20 november 2022 - Laatst gewijzigd: 14-11-2022 16:50:46

Schoenendoosactie 2022 voor Stichting BeHoCa van Melissa Kreps


Schoenendoosactie 2022 voor Stichting BeHoCa van Melissa Kreps


Geffen ('s Hertogenbosch): Het sinterklaasfeest is het feest van geschenken krijgen, maar ook geven!
Daarom houden we in de Geffense geloofsgemeenschap een schoenendoosactie en vragen kinderen en volwassenen om iets te geven aan kinderen die niet zoveel spullen hebben dan wij!

Stichting BeHoCa draagt de zorg over 27 jongens in een huis in Mombasa. Zij hebben voorheen op straat geleefd en gaan nu, dankzij BeHoCa, weer naar school toe. Dit is een droom van onze jongens die werkelijkheid is geworden. Ze gaan zo graag naar school toe! We hebben nu onze eerste groep die eindexamen gaat doen en daarna naar de universiteit kunnen.

Als onze jongens geluk hebben, komt ook Sinterklaas in Kenia langs. Een chocolade letter en een handje pepernoten krijgen ze in hun handgemaakte schoentjes van papier. Met de schoenendozen zijn onze jongens ook enorm blij. Zij krijgen normaal alleen wat ze nodig hebben en zijn het niet gewend om cadeaus te ontvangen. Deze extraatjes doen onze jongens stralen. Onze dank hiervoor!

Volg ons op facebook en Instagram waar wij regelmatig informatie en foto's op plaatsen. Zie ook www.behoca.nl of meld je aan voor de Nieuwsbrief

Hoe kun je meedoen met de schoenendoosactie?

Je mag een leuk versierde (schoenen)doos vullen met (school)spulletjes voor jongens.

Wat mag er in de doos?

Pennen, (kleur)potloden, stiften, krijtjes, gummen, puntenslijpers, stickertjes, klein speelgoed, tandenborstels, boxershorts (vanaf maat 152), sokken, gekleurde veters, Pritt-stiften, ballonnen, knutselspullen.

Wat mag er niet in de doos?

Géén oorlogsspeelgoed, géén knuffels, géén snoepgoed of etenswaren

en géén kapotte of onvolledige spullen! Geen batterijspeelgoed.

Wanneer kun je de doos inleveren?

Breng de doos mee naar de viering in de Geffense kerk, die gehouden wordt op zondag 27 november om 09.30 uur.

Iedereen mag een doos vullen. We hopen dat er veel kinderen en volwassenen meedoen! Familieleden van Melissa zullen onze ingezamelde (school)spullen meenemen en deze hoogst persoonlijk onder de kinderen in het huis in Mombasa (Kenia) verdelen.

Na de mis wordt er een Kerkdeurcollecte gehouden die eveneens aan Stichting BeHoCa, ten goede komt, om jongeren een thuis te geven.
De doos mag ook ingeleverd worden op het adres van de ouders van Melissa: De Rosmolen 24, Geffen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28584