Datum plaatsing: 19 november 2022

Omgaan met echtscheiding


Omgaan met echtscheiding


Oss (Oss): Zit jij in een echtscheiding waarvan je het gevoel hebt er ineens in beland te zijn? Dat het helemaal uit de hand is gelopen? Heb je het gevoel dat je ex-partner je pad bepaalt? Dat je middenin een strijd zit? Met de kinderen daar tussenin. Ineens krijg je met instanties te maken, waarvan je nooit gedacht had dat ze bij jou op de stoep zouden staan: jeugdzorg, politie, advocaten en rechters. Kortom: je bent verwikkeld in een moeilijke echtscheiding waarbij je vaak op onbegrip stuit. En waarin je vaak geen hulp uit je eigen omgeving ervaar, omdat die er ook in betrokken wordt!

Herken je jezelf hierin en vind je het fijn om met logenoten te praten en elkaar te helpen meld je dan aan. De groep wordt geleid door ervaringsdeskundige Wendy Vorstenbosch en Jan van Hoek, professionals van Centrum Jeugd en Gezin Maasland. In januari gaat er een nieuwe groep van start.

Wendy: Ik ben hiermee gestart, omdat ik er zelf middenin heb gezeten. n omdat ik met mijn ervaringen anderen wil helpen. Op deze manier kunnen we elkaar steunen. Laten we elkaar helpen in deze ingewikkelde, moeilijke strijd, waarbij geen winnaars zijn, alleen verliezers.

Jan: In het werk merk ik dat veel mensen terecht komen in een complexe echtscheidingssituatie. De kinderen zijn hiervan de dupe en de ouders worstelen met hun gevoel van machteloosheid. Niemand wil dit meemaken. Juist omdat de sociale contacten vaak worden uitgespeeld, geeft een moeilijke echtscheiding zon eenzaam gevoel. Samen met anderen die dit ook doormaken kun je nieuwe kracht opdoen.

Aanmelden bij Centrum Jeugd en Gezin Maasland 088-3742526 of info@centrumjeugdengezin-maasland.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29456