Datum plaatsing: 25 november 2022

Theateragenda De Lievekamp december 2022


Theateragenda De Lievekamp december 2022


Oss (Oss): Donderdag 1 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Hoog spel | Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten en Trudy Labij


In de thrillerkomedie Hoog Spel draait het om een moord en de vraag wie het heeft gedaan. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Het publiek is getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt. Schrijver Lex Passchier creëerde eerder al succesvolle televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en het zeer populaire Oogappels. De hoofdrollen worden deze avond vertolkt door theatergrootheden met een feilloos gevoel voor timing en groot talent voor komisch acteren: Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten en Trudy Labij.

Entree: vanaf € 13,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 2 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Beth & Flo | Niet wat je denkt!

Gewapend met een sloophamer breekt het pianoduo Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin Elsbet Remijn en Claudette Verhulst gevangen zitten, moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur. Waar dit toe leidt? Tot absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. Je gaat het zien in Niet wat je denkt!

Entree: € 18,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 2 december Zaterdag 3 december Aanvang 20.15 uur Grote Zaal

Vrijdag 2 december is inmiddels uitverkocht.

Patrick Laureij | LIVE


Cabaretier Patrick Laureij is al jaren lid van het stand-up collectief Comedytrain en veroverde eerder het publiek met zijn shows Dekking Hoog en Nederlands Hoop (beide te zien op Netflix). Genadeloos, goudeerlijk en hilarisch komt hij nu met zijn derde programma. Dat betekent anderhalf uur verbaal geweld over zichzelf en de wereld om hem heen. Live. Voor jullie. Kom kijken!

Entree: vanaf € 21,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 4 december

Aanvang: 13.00 uur

Grote Zaal

Juliette Bergman Grand Prix | IFBB Nederland


De Juliette Bergmann Grand Prix 2022 wordt dit jaar traditioneel weer in het eerste weekend van december gehouden. Alle informatie over het evenement vind je hier.

Entree: € 37,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 7 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Jan Beuving | Restante


Cabaretier Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop én zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. ‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Het volgende doel is blijvende indruk maken.

Entree: € 19,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 8 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Burn-out voor beginners | Arnout van den Bossche


Vijftien jaar lang vervolmaakte de Vlaamse Arnout van den Bossche zich in de kunst van werk uitstellen, papieren goed leggen en koffiedrinken. Omdat hij toch niets nuttigs te doen had, is hij begonnen met zijn echte specialiteit: mensen observeren. De overgevoelige sul, de vergaderbemoeial, de chef zonder privéleven maar mét flauwe moppen… Arnout heeft ze allemaal vakkundig gadegeslagen. In Burn-out voor beginners geeft hij je tips voor het overleven in deze plezante mensenjungle. Herkenbaar en hilarisch, de beste remedie tegen een burn-out!

Entree: vanaf € 12,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 8 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Je kunt me gerust een geheim vertellen | Matzer Theaterproducties


Met Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten) gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. Een indrukwekkende en ontroerende voorstelling voor theaterliefhebbers, maar bijvoorbeeld ook voor mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de moeder met dementie, als die van de zoekende dochter en wordt daarbij muzikaal bijgestaan door Helge Slikker.

Entree: € 19,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 9 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Bedankavond Vrijwilligers 2022


Bijna de helft van alle inwoners van de gemeente Oss doet vrijwilligerswerk. Sportclub, Zonnebloem, toneelclub, zorgcentra, boodschappendienst, noem maar op. Daar zijn wij als gemeente super blij mee! Om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert de gemeente op vrijdag 9 december 2022 de jaarlijkse bedankavond voor vrijwilligers. Kom genieten van een gezellig en verzorgd avondje uit in theater De Lievekamp!

Entree: Ben jij vrijwilliger? Dan kun je vanaf 16 november maximaal 2 gratis kaarten bestellen via deze pagina.

Vrijdag 9 december

Zaterdag 10 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Deze voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Tonpratersavond | Met kostelijke typetjes


De Tonpratersavond van december 2019 raakte in rap tempo uitverkocht. Daarom mag deze niet ontbreken en presenteren we dit seizoen niet één, maar twee nieuwe edities! Deze avonden worden georganiseerd door De Lievekamp in samenwerking met het Illuster Bruurschap. De presentatie is opnieuw in handen van Jack van Lieshout en de muzikale invulling wordt verzorgd door één van de Osse kapellen.

Iedere avond zal een selectie van de volgende artiesten optreden: Rob Bouwman, Rob van Elst, Iveke van Gerwen, Jasper van Gerwen, Rien van Genugten, Dirk Kouwenberg, Tom van Osch en Joep de Wildt.

Entree: € 15,00 (excl. 1,25 ticket fee)

Zondag 11 december

Aanvang: 14.00 uur

Rabo Zaal

Klassiek Compleet

Delta Piano Trio | Klassiek Compleet


Violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper vormen sinds 2013 gezamenlijk het Delta Piano Trio. Het drietal wordt door collega’s als één van de meest veelbelovende jonge ensembles beschouwd. Deze middag staan er Pianotrio’s van Franz Schubert en Mieczysław Weinberg op het programma. Deze composities worden voorafgegaan door Schuberts Sonatensatz.

Entree: € 28,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 11 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Het Juffenballet | Maas theater en dans


De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld... In de maneschijn ontmoeten de juffen elkaar in het bos. Ze dansen en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje!

Entree: vanaf € 10,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Dinsdag 13 december

Aanvang: 16.00 uur en 20.00 uur

Woensdag 14 december

Aanvang: 16.00 uur en 20.00 uur

Donderdag 15 december

Aanvang: 16.00 uur en 19.00 uur en 21.30 uur

Rabo Zaal

Filmliga Oss

Filmliga | Encore


De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

Entree: zie de website van Filmliga Oss voor de mogelijkheden van het lidmaatschap.

Dinsdag 13 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Rudolph’s Bakery Live | De feestdagen!


Rudolph van Veen en kerst? Een betere combinatie is nauwelijks denkbaar! Tijdens deze Rudolph’s Bakery Live staat één vraag centraal: wat eten we met kerst? Vanachter zijn fraaie kookeiland neemt Rudolph je mee in de opbouw naar de kerstperiode. Met anekdotes, recepten, filmbeelden en tips. Natuurlijk kookt Rudolph live on stage! Als kers(t) op de taart maakt een muzikale gast het feest compleet en mag een aantal bezoekers op het toneel komen proeven en assisteren. Een sfeervolle, maar bovenal smakelijke kerstbeleving voor de hele familie!

Entree: vanaf € 12,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 14 december

Aanvang: 10.30 uur

Theatercafé

Theater van de Stad

Meezingconcert december | Dickenskoor Oss


Een meezingconcert in het Theatercafé van De Lievekamp staat garant voor een muzikale ochtend uit. Elke maand een ander koor, gezelschap of artiest met een eigen repertoire. Van Oud-Hollandse meezingliedjes tot prachtige evergreens; alles komt aan bod. De concerten vinden plaats in het Theatercafé, dat rolstoeltoegankelijk en zonder trappen bereikbaar is. De toegangsprijs is inclusief koffie/thee. Liedteksten worden uitgedeeld dus meezingen mag, maar hoeft niet!

Entree: € 5,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 14 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Familiespel | Mark Rietman, Annick Boer e.a.


Elisabeth en Nicolaas hebben twee kinderen en zijn gescheiden. Ze hebben beiden een nieuwe partner en brengen de kerstdagen gezamenlijk door in hun vakantiehuis. Ondanks de nieuwe relaties en het verlangen naar harmonie blijken Elisabeth en Nicolaas nog steeds erg met elkaar verbonden... Alle ingrediënten voor een toneeltekst om je vingers bij af te likken!

Entree: vanaf € 13,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 15 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Nielson | Vertrouwd & Nieuw


Voor het eerst gaat Nielson de theaters in! In 2022 is het tien jaar geleden dat hij doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Hij scoorde hits met Beauty & de brains en Sexy als ik dans en heeft daarna op zo’n beetje elk festival en poppodium gestaan. In 2018 was het tijd voor een nieuwe sound en dat wierp zijn vruchten af. Met zijn album Diamant won hij twee Edisons en

scoorde hij wederom hits met onder andere het nummer IJskoud. Na een moeilijke tijd en periode van afwezigheid leerde een groot publiek Nielson opnieuw kennen in een nieuwe editie van het tv-programma Beste Zangers. De zanger liet week na week zien wat hij in huis heeft door liedjes compleet om te zetten naar zijn hand. Tijdens het programma was ook aandacht voor de persoonlijke EP Grijs, welke Nielson maakte na het overlijden van zijn neef en tevens beste vriend. Het gelijknamige nummer kreeg onlangs grote bekendheid door de vertolking van Jaap Reesema.

Entree: vanaf € 26,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 16 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Try-out

Erik van Muiswinkel | Mooijen ligjes in de lugt


De taal is niet alleen van virtuozen als Drs. P, Kees Torn en Jeroen van Merwijk. De taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, van Willem van Hanegem en van Sifan Hassan. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, maar ook van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal! Van Muiswinkel zet het publiek samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts onder een taal-douche, waar iedereen fris onderuit komt!

Entree: vanaf € 21,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 16 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Mirusia | Merry & Bright


Speciaal voor haar Nederlandse publiek verruilt Mirusia eind 2022 de Australische zomer voor de Europese kou. Tijdens een feestelijk en sprankelend concert laat de gevierde sopraan samen met haar orkest de mooiste melodieën, de traditionele kerstliedjes én nieuwe nummers horen. Met haar engelachtige voorkomen en kristalheldere, maar warme stem heeft de muze en stersoliste van André Rieu al menig muziekliefhebber voor zich weten te winnen. Met Merry & Bright sluiten we het kalenderjaar 2022 op sprookjesachtige en muzikale wijze af!

Entree: vanaf € 16,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 17 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

De Notenkraker - Filmregistratie | The Royal Ballet London

De Notenkraker is een familiefavoriet in aanloop naar de kerstperiode en een van de heerlijkste manieren om de betovering van ballet te ontdekken. Het verhaal van Clara, een meisje dat op kerstavond een magisch avontuur beleeft, wordt begeleid door sprankelende muziek en zelfs dansende snoepjes! Geniet van het volledige gezelschap van het Royal Ballet in deze geliefde balletklassieker. Peter Wrights geliefde productie voor The Royal Ballet, met prachtige historische

ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, blijft trouw aan de geest van deze feestelijke balletklassieker en combineert de spanning van het sprookje met spectaculaire dansen.

Entree: € 15,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zaterdag 17 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal


Rhythm of the Dance | The Christmas Show Al jaren komen de dansers van het Ierse Rhythm of the Dance met veel plezier naar ons land. Het Ierse culturele erfgoed staat centraal in de fantastische show van deze groep jonge dansers en danseressen, aangevuld met live musici en vocalisten. Geen betere manier om tijdens de donkere dagen een beetje warm te worden dan bij Rhythm of the Dance in kerstsfeer. Vrolijk kerstfeest! Of, zoals de Ieren zeggen: Nollaig Shona Duit!

Entree: vanaf € 35,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Zondag 18 december

Aanvang: 10.30 uur

Marag Zaal

Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht

Het verdwenen kerstcadeau | Poppentheater Ronzebos


De Kerstman heeft een cadeautje gebracht. Hij weet zeker dat hij het bij de deur heeft gezet. Of wordt hij vergeetachtig?

Entree: vanaf € 8,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Dinsdag 20 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Andy Marcelissen | Hij komt, hij komt!


Slecht slapen, weinig eetlust, buikpijn, plotselinge koortsaanvallen, superdruk gedrag; het zijn allemaal herkenbare symptomen die zich voordoen rond sinterklaas en kerst. Maar hoe blijft de feestmaand feestelijk? Hoe houden we het vrolijk? Met deze voorstelling dus! Over kerstmarkten bezoeken, goede voornemens, All You Need is Love, kersthits, bunkeren, de Top 2000 en de Sinterklaasconference. Natuurlijk mag het kerstverhaal – het tweeduizend jaar oude mirakel dat door Andy Marcelissen in een modern jasje is gestoken – niet ontbreken. Eén ding is zeker: hij komt!

Entree: vanaf € 10,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 21 december

Aanvang: 10.30 uur

Theatercafé

Theater van de Stad

Meezingconcert december | Dickenskoor Oss


Een meezingconcert in het Theatercafé van De Lievekamp staat garant voor een muzikale ochtend uit. Elke maand een ander koor, gezelschap of artiest met een eigen repertoire. Van Oud-Hollandse meezingliedjes tot prachtige evergreens; alles komt aan bod. De concerten vinden plaats in het Theatercafé, dat rolstoeltoegankelijk en zonder trappen bereikbaar is. De toegangsprijs is inclusief koffie/thee. Liedteksten worden uitgedeeld dus meezingen mag, maar hoeft niet!

Entree: € 5,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 21 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

Jochen Otten | Zijn stinkende best In de voorstelling Zijn stinkende best heeft Jochen Otten de meest hilarische en treffende stukken uit zijn oeuvre verzameld! Hij kijkt naar zichzelf en zijn eigen generatie: Generatie nix. De patatgeneratie. Een generatie die de scheefgroei niet wil zien en denkt dat ze overal recht op heeft. Een generatie die het moeilijk heeft met het niet kunnen inlossen van de veel te hoge verwachtingen en de belachelijke eisen die ze stelt aan het leven. Jochen zal zijn stinkende best doen om die bubbel door te prikken!

Entree: € 18,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 22 december

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal

A Bright Starry Night | SYA


De drie zangeressen van SYA nemen je met hun spatzuivere, meerstemmige harmonieën mee in de ultieme kerstsfeer tijdens de voorstelling A Bright Starry Night. De dames spelen hun eigen arrangementen en begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano en dwarsfluit. Naast hun eigen repertoire brengen ze de mooiste kerstnummers, zoals Winter Wonderland, That’s Christmas to Me en Silent Night. Ook klinken country- en folk-pareltjes van onder anderen Fleetwood Mac en Crosby, Stills & Nash. Geniet van dit heerlijke luisterconcert dat je verwarmt tijdens deze lange, koude winternacht!

Entree: € 17,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 23 december

Inleiding: 19.15 uur

Aanvang: 20.15 uur

Rabo Zaal


Ciconia Consort | Scandinavische wintersprookjes Het strijkorkest Ciconia Consort is terug in Oss! Samen met stersoliste Karin Strobos voert dit internationale gezelschap van 20 jonge topmusici het publiek door de wondere wereld van Peer Gynt, Santa Lucia en Scandinavische wintersprookjes: een sfeervol kerstconcert voor de hele familie met romantische muziek van Grieg en Bruch en Gade. De Santa Luciaviering en het noorderlicht-

spektakel maken kerst in Scandinavië tot een waar lichtfestival. Kerstsprookjes uit Lapland, Zweedse trollen, Noorse nissen, weids besneeuwde Finse bossen en rendieren maken het magische plaatje compleet!

Entree: € 22,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Woensdag 28 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Jon van Eerd | Zo vader, zo zoon


Harrie Vermeulen woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar, hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan en daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Die route blijkt niet zonder heel wat obstakels… Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet!

Entree: vanaf € 16,00 (excl. € 1,25 ticketfee)

Donderdag 29 december

Aanvang: 20.15 uur

Grote Zaal

Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht.

Queen Must Go On | Winnaar The Tribute – Battle of the Bands


Queen Must Go On is de nieuwste sensationele Queen tribute band van Nederland met één visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Winnaar van het SBS6 televisieprogramma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, waardoor ze een uur speeltijd hebben gewonnen in de Ziggo Dome tijdens The Tribute – In Concert. Jury en publiek werden omvergeblazen door de performance en energie van de vier bandleden. De juryleden Angela Groothuizen, Spike van Zoest en Cesar Zuiderwijk zijn lyrisch over de kwaliteiten van deze band.

Queen Must Go On brengt je de complete Queen ervaring vol overgave! Vier gepassioneerde en ervaren muzikanten brengen een ode aan Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor. Alle nummers zijn tot in detail uitgezocht en worden gespeeld met perfectie.

Entree: vanaf € 11,50 (excl. € 1,25 ticketfee)

Vrijdag 30 december

Aanvang: 13.30 uur en 16.00 uur

Grote Zaal

Titus en Fien | De Titus en Fien Winterrevue


Hé oliebol! Zet je schrap, want met Titus en Fien wordt het gegarandeerd lachen, gieren en brullen. Titus en Fien bereiden zich voor op de feestdagen, maar natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Waar Fien voornamelijk bezig is met lekker eten, kan Titus het niet laten om de leukste grappen uit te halen. De Titus & Fien Winterrevue is een echte winterse familieshow vol oliebollen, kerstversiering en

natuurlijk gezelligheid. Met een prachtig decor, live orkest, grote hits, hilarische sketches en grappen en grollen, is deze voorstelling een onvergetelijk uitje voor de hele familie!

Entree: vanaf € 11,00 (excl. 1,25 ticketfee)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14935