Datum plaatsing: 21 november 2022

Tentoonstelling cinderella’s op de verzamelbeurs in Eerde


Tentoonstelling cinderella’s op de verzamelbeurs in Eerde


Eerde (Meierijstad): Op zondag 27 november organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verza-melaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in De Brink in Eerde. Deze keer houdt Martin Brouwer uit Schijndel een tentoonstelling met zijn verzameling cinderella’s.

Eigenlijk zou Martin al in oktober een tentoonstelling houden met zijn verzameling, maar toen testte hij op het laatste moment positief voor Corona en de tentoonstelling is toen afgelast. De verzamelbeurs ging wel door en die was heel gezellig en druk bezocht.

In februari 2016 hield Martin Brouwer al eens een tentoonstelling met zijn verzameling, maar sinds die tijd is de verzameling alweer flink uitgebreid. Daarom vond hij het leuk om nog eens te laten zien wat zijn verzamelgebied precies inhoudt. Een cinderella is een zegel die op het eerste gezicht aan een postzegel doet denken, maar geen postzegel is, omdat deze niet is uitge-geven door het postwezen van een door de Wereldpostunie erkend land, gebied of (internatio-nale) organisatie.

Martin heeft inmiddels 9 insteekboeken/ordners met cinderella’s. Bij alle zegels staat vermeld wat voor soort zegels het zijn. Hij heeft zeker 30 verschillende soorten. Cinderella’s hebben meestal geen landsaanduiding en/of waardeaanduiding. In de verzameling van Martin zitten diverse heel mooie velletjes met herdenkingszegels. Deze velletjes zijn voor allerlei gelegen-heden uitgegeven. Maar ook de sluitzegels van het tuberculosefonds, stadpostzegels en fanta-siezegels worden door hem verzameld. In zijn verzameling zitten verder bijvoorbeeld zegels van: esperanto, hypotheek, kwitanties, leges van gemeenten, verzekeringen, visvergunningen, omzetbelasting, effecten, medicijnen (uit Japan), kranten, accijns (van tabak), concentratiekam-pen, proefdrukken, propaganda, rente, rode kruis, telegraaf, toeslag, pakket, stakingen, welda-digheids- en fiscale zegels.

Als u belangstelling heeft voor deze verzameling, kom dan eens een kijkje nemen op de verza-melbeurs in Eerde. Neem ook eens een kijkje op verzamelbeurseerde.nl, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal.

In januari 2023 bestaat de verzamelbeurs in Eerde 50 jaar. Het allereerste begin van de verza-melbeurs was een tentoonstelling waarbij meerdere verzamelaars van allerlei dingen lieten zien wat zij verzamelden. Het bestuur van de verzamelbeurs zou het leuk vinden om oude tijden te laten herleven en tijdens die verzamelbeurs ook meerdere tentoonstellingen te kunnen laten zien. Heeft u een leuke, bijzondere of een gewone verzameling die u wel eens aan anderen wilt laten zien? Neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via 06 -1372 9837 of e-mail naar verzamelbeurseerde@hotmail.com. U hoeft geen regelmatige bezoeker van de ver-zamelbeurs te zijn om te kunnen tentoonstellen.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 23 oktober van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschaps-huis De Brink, Sint Antoniusplein 7, 5466 PE Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Spinners en de stickers van Plus en AH, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, thee-zakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de verzamelbeurs is € 1,50 voor volwassenen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27811