Datum plaatsing: 22 november 2022

Jongeren Overlaet gaan voor nieuwe skatebaan


Jongeren Overlaet gaan voor nieuwe skatebaan


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In september 2021 is de jeugd van Rosmalen een petitie gestart om de huidige skatebaan te renoveren. Na een presentatie door de jongens zelf in de gemeenteraad heeft de gemeente een budget beschikbaar gesteld als start om de droom van de jongens te verwezenlijken. Inmiddels is met een aantal subsidiepotjes dit budget vanuit de gemeente aangevuld tot 105k. Helaas is dit ontoereikend gebleken om het plan te realiseren, veroorzaakt door kostenstijging van materialen.

“We hebben een gerenommeerde Skatepark bouwer benaderd samen met de gemeente en een concept ontwerp gemaakt met inspraak van de jongens. De mogelijkheden voor de stuntsteppers zijn enorm afgenomen in de regio Den Bosch. Het World Skate Center is namelijk na de verbouwing niet meer toegankelijk voor stuntsteppers waardoor wij extra gemotiveerd zijn voor onze jeugd.
We proberen de jongens te helpen door het opzetten van een crowdfunding actie en door het zoeken van sponsoren, met behulp van Stichting Wijkraad de Overlaet, Stichting Wijkraad Sparrenburg en Sport Alliantie. Benodigd budget is minimaal €40.000,=. Hiervoor hebben we tot eind januari 2023 de tijd”, zo stelt stichting Wijkraad Sparrenburg.

“Het zou toch geweldig zijn als onze jeugd in Rosmalen in de zomervakantie van 2023 van het skatepark gebruik kan maken. Wij spreken met name ook het bedrijfsleven aan ons te helpen met sponsoring. Als tegenprestatie worden alle zakelijke sponsors vernoemt op het nieuwe toegangsbord bij het Skatepark, op de Instagram pagina van Skatepark de Overlaet en op de pagina van “Wijkraad de Overlaet”. Rekeningnr voor de actie is IBAN NL32INGB0007376100 tnv Stichting Wijkraad Sparrenburg ovv “Skatepark de Overlaet”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29080