Datum plaatsing: 24 november 2022

Spelers van toneelvereniging de Oudere Garde maken zich op voor een nieuwe voorstelling


Spelers van toneelvereniging de Oudere Garde maken zich op voor een nieuwe voorstelling


Heeswijk-Dinther (Bernheze): De vereniging uit Heeswijk-Dinther, bestaande uit senioren tussen de 72 en 83, heeft er zin in. Na corona, mogen ze eindelijk weer het toneel op. De repetities gaan tot nu toe prima. Ze hebben er zin in. In januari ‘23 spelen ze de klucht “Samen Verder”.

In de nieuwe voorstelling ziet het publiek de eigenaren en bezoekers van het dorpscafé van Trees en Moeke Troosteloos. Die krijgen het nieuws dat er in de buurt een grote villa wordt omgebouwd tot plek waar senioren in appartementen samen kunnen gaan wonen. ,,Met alle komische perikelen tot gevolg’’. Het is een pure komedie, met wat gooi- en smijtwerk. Zoals dat gaat in een dorpscafé. Met veel personages die kissebissen, zoals een stropende vrouw, een postbode, een boswachter en een belastingdeurwaarder.’’

De show duurt, met pauze, 2,5 uur en wordt gespeeld op 20 januari (‘s-middags voor KBO-leden; kosten €6,=), en op 21 en 22 januari (’s-avonds voor iedereen; kosten €8,=, maar dan wel reserveren op 0619755160). De uitvoering is voor iedereen leuk om te bezoeken, ook voor ouderen. En daarover gesproken: daarvan is bij de spelers weinig te merken. ,,Door hun jarenlange ervaring weten ze precies wat kan en werkt.’’Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30629