Datum plaatsing: 24 november 2022

Eén coffeeshop meer en betere spreiding's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Den Bosch heeft op dit moment 5 coffeeshops. De coffeeshops zijn sinds het beleid in 2008 is bepaald, meer een ‘afhaalloket’ geworden. Klanten nemen de cannabis mee en roken niet meer in de shop. We zien dat deze verandering meer verkeer rond de coffeeshops aantrekt en zorgt voor overlast in de omgeving. Vooral van verkeer: auto’s die dubbel parkeren, in de auto wachtende bezoekers met draaiende motor en (harde) muziek.

Burgemeester Jack Mikkers:

“Iedereen wil prettig kunnen wonen en werken. Ons doel is de om de overlast die de omgeving ervaart van coffeeshops, te verminderen. Tegelijk willen we coffeeshophouders de gelegenheid geven om te kunnen ondernemen. Dat maken we mogelijk met nieuw beleid. Zo kan een aantal coffeeshops naar een andere plek in de gemeente. En we staan een extra coffeeshop toe. Zodat er meer spreiding komt in van het aanbod en dat de coffeeshops op plekken te vinden zijn waar het in de omgeving past.”

Het nieuwe beleid heeft de gemeente besproken met de coffeeshophouders. Daarbij is benoemd dat voor de verplaatsing een termijn van vijf jaar staat. Ook heeft de gemeente aangeboden mee te kijken naar geschikte plekken.

Nieuwe vestigingscriteria
Ons uitgangspunt is dat coffeeshops in een goed bereikbare omgeving zijn. In het nieuwe beleid gaat gelden dat ze niet in de binnenstad en dorpskernen kunnen komen. Coffeeshops mogen zich alleen op bepaalde plekken vestigen. Rond scholen mag het bijvoorbeeld al niet. Dat blijft zo. Ook mag een shop niet in de buurt van plekken waar veel horeca, winkels of bedrijven bij elkaar te vinden zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13305