Datum plaatsing: 19 december 2022

Chamber Ensemble Kyiv Garnizoenskerk, 27 december 16:00 en 19:30 uur


Chamber Ensemble Kyiv Garnizoenskerk, 27 december 16:00 en 19:30 uur


Ravenstein (Oss): Oekra´ense musici proberen hun steentje bij te dragen om de ondraaglijke situatie in hun thuisland te verlichten. Dit doen ze vooral doordat ze troost bieden met muziek, maar ook door geld in te zamelen voor goede doelen die de burgerbevolking direct steunen.

Zo ook de Chamber Ensemble Kyiv, onderdeel van het National Organ and Music Hall of Ukraine. Zij geven benefietconcerten in verschillende Europese landen en treden in verschillende samenstellingen op. Het Chamber Ensemble Kyiv, ontstaan onder de koepel van het Nationaal Huis van Orgel en Kamermuziek van Oekra´ne, is een van de meest gerenommeerde ensembles van het land. Gevormd in 1989, wonnen zij diverse prijzen op internationale Kamermuziekconcoursen. Concertreizen en deelname aan festivals voerden het ensemble naar verschillende landen.

Het Chamber Ensemble Kyiv heeft in de lente van 2022 een reeks van 15 benefietconcerten in Nederland gegeven, daarmee diverse goede doelen steunend. Met een nieuwe serie concerten in december gebeurt dit opnieuw.

Dinsdag 27 december 2022 verzorgt het Chamber Ensemble Kyiv twee optredens in de Garnizoenskerk om 16:00 uur en om 19:30 uur. Gespeeld wordt muziek van diverse Oekra´ense componisten, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de rijke Oekra´ense muziek cultuur! De opbrengsten komen geheel ten goede aan de musici.

Info en kaartverkoop:
Chamber Ensemble Kyiv - Stichting Cultuur Ravenstein (cultuur-ravenstein.nl)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15147