Datum plaatsing: 02 december 2022

Jubileumconcert Bosch Blazers Ensemble


Jubileumconcert Bosch Blazers Ensemble


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Het Bosch Blazers Ensemble (BBE) bestaat dit jaar 30 jaar en geeft op zaterdag 10 december a.s. om 20.00 uur een jubileumconcert in de mooie protestantse kerk van Berlicum. Het BBE is een dubbelkwintet van blaasinstrumenten (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, aangevuld met een contrabas) met een bezetting van vergevorderde amateur muzikanten. In de afgelopen 30 jaar heeft het BBE vele klassieke concerten gegeven in Brabant en omstreken. Het BBE staat momenteel onder leiding van Marnix van den Berg.

Op het programma van 10 december staan onder andere de Gran Partita (KV 361) van Mozart en de Tsjechische suite van Dvorák. De Gran Partita van Mozart is een grootse symfonische serenade, oorspronkelijk voor 8 houtblazers en 4 hoorns, maar door N.P. Thomas bewerkt voor dubbel kwintet. Hoogtepunt is het derde deel, het adagio, met lyrische
melodielijnen van hobo, klarinet en de hoorn. De Tsjechische suite van Dvořák is een samenstel van folkloristische,
Boheemse dansen. Doorgaans wordt dit intense werk uitgevoerd door een symfonieorkest. Graham Sheen heeft een mooie bewerking gemaakt voor dubbel kwintet.

Met deze bijzondere werken van twee grootse componisten, die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken belooft het een waardig en zeer interessant jubileumconcert te worden.

De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.
Kaarten á € 10 kunt u reserveren via boschblazersensemble@gmail.comUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12949